U18: United 0-3 Chelsea

A Manchester United 3-0-ra kikapott a Chelsea csapatától az U18-as Premier League országos döntőjében.


Az U17-es Európa-bajnokság és néhány sérülés miatt a Vörös Ördögök csapatából jópáran hiányoztak, azonban a korai hátrány ellenére is meggyőző teljesítményt nyújtottak egészen a második félidő közepéig, amikor az öt perc leforgása alatt kapott további két gól végleg lezárta a párharcot.

 

Fullasztó hőség fogadta a csapatokat Leigh-ben, ahol az Ifjúsági FA-kupa győztes vendégek kezdtek jobban és már a 4. percben megszerezték a vezetést. Egy felszabadítás után Marc Guehi szerezte meg a labdát a jobb hátvéd George Tanner elől, majd visszajátszotta az előrehúzódó védő, Dujon Sterling felé, aki Matej Kovar kapujába lőtt.

 

A korai gól nem törte meg a hazaiakat, Kieran McKenna csapatának volt válasza. Nishan Burkart lőtt az oldalhálóba, miután Angel Gomes szögletét követően a Chelsea hálóőre, Jamie Cumming volt elég határozatlan. A Chelsea sem ült rá az eredményre, Guehi lapos lövését kellett Kovarnak védenie, majd a kipattanóból Callum Hudson-Odoi próbálkozott, de sikerült blokkolni a lövést.

 

A United folytatta remek játékát, Mason Greenwood nagyszerű próbálkozása késztette egy még látványosabb védésre Cummingot. Nem sokkal később egy remek Ethan Galbraith megoldást követően Dylan Levitt lőtt fölé, majd Gomes kísérlete szállt mellé. Ezt követően Tahith Chong tört be a védelem közepén, azonban a lövéssel túl sokat várt, így blokkolták a próbálkozását.

 

A Vörös Ördögök egyre jobban nyomtak, Reece James mentett az utolsó pillanatban Greenwood elől, majd a keményen hajtó Burkartot buktatták büntetőgyanús szituációban. Az első félidő egy Kovar bravúrral ért véget, amikor Hudson-Odoi került közel, hogy megduplázza az előnyt Jody Morrison csapatának.

 

 

Az első játékrészhez hasonlóan a londoniak komoly nyomást helyeztek ellenfelükre az első percekben. Az 58. percben egy szabadrúgást követően a tizenhatos szélénél Gilmour kapta meg a labdát, majd gyönyörűen lőtt Kovar kapujába. Válaszként Gomes próbálkozott a másik kapunál, de Cumming remekelt és újra hárított.

 

Öt perccel később Lee O’Connor eladott passzát a vendégek könyörtelenül kihasználták, miután Charlie Brown ugratta ki Lamptey-t, aki a harmadik gólt lőtte Kovar kapujába. Ezt követően a hazai hálóőr mutatott be egy védést a remeklő Hudson-Odoi újabb próbálkozásánál.

 

A 77. percben a Kékek 10 emberre fogyatkoztak, miután Gilmour 92 másodperc alatt összeszedett két sárgalapot: előbb Tanner, majd O’Connor ellen követett el buta szabálytalanságot. Gomes újabb próbálkozását védte Cumming, ezt követően újabb lehetőség már nem adódott a hazaiak előtt.

 

A vereség ellenére büszkék lehetünk az Akadémia remek szezonjára – amit remekül mutat, hogy ez volt az egész bajnokság során az egyetlen meccs, melyen gólképtelenek maradtak -, és bátran várhatjuk a 2018/19-es szezont.

 

U18 országos döntő | Leigh Sports Village | Gólszerzők: Sterling 4', Gilmour 58', Lamptey 63'

 

United: Kovar; Tanner (Mellor 84), Bernard, O'Connor, B. Williams; Galbraith, Gomes (Traore 84), Levitt; Burkart (Baars 79), Greenwood, Chong

Nem használt cserék: Fojticek, Dunne


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!