Amiért De Gea kezd a döntőben

José Mourinho megerősítette, a Wembley-ben David de Gea fogja védeni a Manchester United kapuját a Chelsea elleni FA-kupa döntőben, annak ellenére, hogy Sergio Romero parádés formában védett az egész sorozatban.


Az argentin válogatott első számú kapusa a Vörös Ördögök szezonbeli első hét hazai kupamérkőzését végigvédte, mielőtt március 27-én egy Spanyolország elleni barátságos mérkőzésen megsérült. Térdproblémája miatt így Romeronak ki kellett hagynia a Tottenham Hotspur ellen 2-1-re megnyert FA-kupa elődöntőt is. 

 

A United 20-asa múlt vasárnap, a Watford 1-0-s legyőzésével végződött Premier League szezonzáró mérkőzésen térhetett vissza a csapatba, ahol Richarlison helyzeténél parádés védést bemutatva óvta meg kapuját ismételten a kapott góltól.

 

Azonban amikor José Mourinhot arról kérdezték, kinek a nevével kezdődik majd a szombati, nagy téttel bíró mérkőzésen a United kezdőcsapata, így felelt:

"De Gea fog játszani."

 

 

"Romero hosszú-hosszú ideig sérült volt - körülbelül két-két és fél hónapig. Nem játszhatott emiatt olyan mérkőzéseken, amelyeken alapesetben ő állt volna a kapuban, mint például a Tottenham elleni elődöntő, vagy a döntő előtti bajnokik. Csak egy héttel a Watford elleni meccs előtt kezdte meg az edzéseket, és csak nem sokkal előtte épült fel teljesen."

 

"Mindössze ez az oka a döntésemnek. Nem a belé vetett bizalmam az oka, mert a tavalyi Európa-liga döntőben is mellette tettem le a voksomat, amely sokkal de sokkal fontosabb mérkőzés volt a számunkra, mint a mostani."

 

"Az Európa-liga megnyerése lehetőséget biztosított számunkra a Bajnokok Ligája indulásra, és minden top 6-ban szereplő klubnál ez az első számú cél - a legjobb négyben végezni - és mivel nekünk ez nem sikerült, ezért meg kellett nyernünk az Európa-ligát."

 

"A stockholmi döntőben pedig Romerot játszattam, úgyhogy ez nem bizalmi kérdés, sokkal inkább az elmúlt hónapok folyamatainak eredménye, mióta megsérült Spanyolország ellen."

 

Romero legutóbbi hét FA-kupa mérkőzéséből hatot kapott gól nélkül hozott le, de így valószínűleg csak a kispadról szemlélheti, ahogy az Év Játékosa-díjat ismételten elnyerő kollégája véd majd a Wembleyben.

 

Ne maradj le te se a szombati FA-kupa döntőről és nézd közösen a Fanatikusokkal a budapesti Dürer Kertben! Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

FA-kupa döntő ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!