Mourinho reakciója az elveszített FA-kupa döntőre

José Mourinho úgy érzi, a Manchester United nem érdemelt vereséget egykori csapata, a Chelsea elleni FA-kupa fináléban.


A Chelsea nem érdemelt győzelmet

"Gratulálok nekik, mert nyertek, de nem gondolom, hogy megérdemelték. Azért gratulálok nekik, mert sportember vagyok és ők pedig nálunk eggyel több gólt szerezve elhódították a kupát. Szerintem meg kell tennem azt, ami pozíciómból fakadóan elvárható - én vagyok a Manchester United menedzsere és tisztelettudónak kell lennem, nem csak azért, mert ők [Chelsea] voltak az előző klubom, hanem mert ők nyerték meg a kupát. De szerintem mi érdemeltük meg a győzelmet, mi voltunk a jobb csapat, ilyen a futball. Ez csalódást keltő. Mi voltunk a Premier League idei szezonjának második legjobb csapata, ahogyan az FA-kupában is, bár azt gondolom, hogy ebben a sorozatban a legjobbak."

 

Minden tőlünk telhetőt beleadtunk

"Nagyon kíváncsian fogom ma, holnap, és a következő napokban olvasni, hallgatni az Önök véleményeit. A csapat teljesítményét illetően az a véleményem, hogy minden vereség fáj, de számomra azok kevésbé fájnak, amikor mindent megteszünk, mert így nincs mit megbánnunk. Úgyhogy ha már muszáj választani, akkor inkább az olyan vereségeket választom, mint a mai, szemben az olyanokkal, mint mint mondjuk a Newcastle elleni [februári bajnoki]."

 

Így jobb kikapni

"Az első félidőben mindent nagy mértékben az irányításunk alatt tartottunk. Boldogan távozom innen a játékosaimmal, nagyon elégedett vagyok velük, ami nekem nagyon fontos. Én minden tőlem telhetőt megtettem és tudom, hogy ugyanez igaz a játékosaimra is. Így jobb kikapni. Jobb úgy vereséget szenvedni, ha pozitív érzéseim vannak a játékosaim kapcsán, mintha frusztrált vagyok és megbánok dolgokat."

 

 

Nehéz volt Romelu Lukaku nélkül

"Nehéz volt számunkra Lukaku nélkül játszani egy 9 játékossal védekező ellenfél ellen. A Chelsea nem buta. Tudták, hogy a csapatunk Lukaku vagy Fellaini nélkül nem rendelkezik elegendő fizikai erővel, ezért 8-9 játékossal betömörülve a kapujuk elé tudták játszani a direkt futballjukat. Mindent megpróbáltunk ennek az ellensúlyozására, de a tömörülő játékosaik közül valaki mindig blokkolni tudott. Szükség van az erős fizikumú játékosok jelenlétére ilyen helyzetben. Minden vereség fáj, de azzal az érzéssel megyek haza, hogy mindent megtettünk. Nincs bennünk megbánás. A mérkőzés képe az volt, hogy David de Gea labdához se ért. Csak a hálóból vette ki a büntetőt követően. Számunkra majdnem mindegy lett volna, hogy David vagy én állok a kapuban. Én se védtem volna ki a tizenegyest, utána pedig már mindegy lett volna, hogy ő vagy én nézzük végig a mérkőzést."

 

Hiányzott Marouane Fellaini is

"Nem volt nehéz döntés Lukakut csak a kispadra nevezni az erőnléti állapota okán. Tudtam, hogy milyen ellenfél ellen játszunk majd. Tudtam, hogy be fognak tömörülni a kapujuk elé és mindenhova oda fognak majd szúrni és érni a fizikálisan erős játékosaikkal. Tudtam, hogy erőcsatár nélkül nehéz dolgunk lesz. Tudtam, hogy ha legalább [Marouane] Fellaini fel tudna érni második hullámban, akkor a fizikumát kihasználhattuk volna a védővonalukban. Tudtam, hogy nehéz lesz majd nélküle, de arra nem számítottam, hogy a mérkőzés ennyire ebbe az irányba fog elmenni, mert már túlzottan sok volt."

 

Idő a pihenésre a hosszú szezon után

"Nagyon kíváncsian várom, hogy elolvashassam a sajtó véleményét, mert mostantól már szabadságon vagyok, és több időm lesz erre. De 10 hónapig egy állatként dolgoztam, és úgy megyek el pihenni, hogy az agyamat teljesen kiürítem. Mindent beleadtam, ahogyan a játékosok is, boldog vagyok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!