Miért érdemel pihenőt Alexis?

Jose Mourinho úgy véli, a Manchester United szurkolói a legjobb Alexis Sanchezt látják majd a következő szezonban.


A dél-amerikai játékos januárban érkezett az Arsenaltól. A szezon közben mindig nehezebb beilleszkedni egy új csapatba, de kivette részét abból, hogy a gárda bejutott az FA-kupa döntőjébe, gólt szerzett a Tottenham elleni elődöntőben.

 

Chile a közeljövőben barátságos mérkőzést játszik Romániával, Szerbiával és Lengyelországgal, ám Sanchez neve nem szerepelt Reinaldo Rueda 27 fős keretében. Ez azt jelentheti, hogy mint más sztárok, akik az európai topfociban gyűrik a mérkőzéseket, úgy ő is pihenőt kapott.

 

Talán Alexis-nek több pihenő is kellene, mint másoknak. A 29 éves labdarúgó az utóbbi években nem pihent hosszabb időn át, ráadásul mindig eltökélten játszani szeretne - mutatja ezt az is, hogy hazája mezét 121 alkalommal öltötte magára azóta, hogy 17 évesen és 4 hónaposan bemutatkozott. A 121 meccsből 44 barátságos összecsapás volt.

 

A tavalyi hosszú szezon után elutazott a Konföderációs Kupára, ahol összesen öt meccset játszott és a döntőig menetelt csapatával, ahol aztán a németek legyőzték őket. 2016-ban hat találkozó jutott neki a Copa Americán, ahol szintén a döntőig menetelt hazájával, ám Argentína büntetőpárbajban megakadályozta, hogy Chile címet védjen.

 

Azt a címet, melyet egy esztendővel korábban zsebelt be a La Roja, a döntőben szintén az argentin csapat ellen focizott és szintén tizenegyesek döntöttek. Alexis ezúttal is térdig koptatta lábait a hat mérkőzés során. 2014 sem hozott számára sok pihenést, Chile ugyanis a legjobb 16-ig jutott a világbajnokságon.

 

 

2012 és 2013 csupán világbajnoki selejtezőket hozott az évek hatodik hónapjában, ám mind a négy összecsapáson pályán volt, 2011-ben Copa America negyeddöntőig, 2010-ben pedig a világbajnokságon szintén a legjobb 16-ig jutott a nemzeti csapattal.

 

Úgyhogy azt mondhatni, Alexis-re régóta ráfér már a pihenés, feltöltődés, hogy egy új szezont teljesen frissen, felfegyverkezve kezdhessen.

 

Bár érthetően csalódott, amiért Chile nem lesz ott Oroszországban a nyáron, ám ez egy ritka lehetőség arra, hogy végre szünetet tartson, ennek előnyeit pedig remélhetőleg a United élvezi majd augusztusban, amikor elrajtol az új idény.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!