Jordi Alba lehetne a United új balhátvédje?

A Manchester United és a Chelsea is érdeklődik Jordi Alba iránt.


A Barcelona 1,5 évvel ezelőtt megígérte Jordi Albábnak, hogy új szerződést fog kapni, a jelenlegi szerződése ugyanis 2020-ban lejár. A spanyol válogatott játékos ennek ellenére még mindig nem kapott új szerződést a katalán klubtól, Alba ügynöke pedig szeretné megtudni, hogy mi ennek az oka.

 

"Raul Sanllehi még a klubnál volt, amikor azt mondták nekünk, hogy ne izguljunk, hamarosan felveszik velünk a kapcsolatot az új szerződés kapcsán" - mondta Vicente Fores a katalán Sportnak.

 

"Ennek ellenére még mindig várunk. Ez 18 hónappal ezelőtt történt. Nem értjük, hogy mi történik. A Barcánál lehet, hogy ez normális, de az is lehet, hogy nem elégedettek egy olyan játékos teljesítményével, aki bekerült a FIFA XI csapatába, és aki védőként a legtöbb gólpasszt osztotta ki az európai top bajnokságokban."

 

A Sportnak egy másik jelentése szerint Albát nem egy Premier League csapat is szívesen látná a saját színeiben.

 

 

Az FA-kupa két döntőse, a Manchester United és a Chelsea állítólag már régóta figyelik a balhátvéd helyzetét, most pedig lehetőségük lenne megszerezni a spanyol aláírását.

 

A katalán újság szerint a Barcelona hátvédjének "jó híre van" Angliában a játékstílusa miatt, mind védekező és támadó szempontból. A 2017-18-as szezonban 11 gólpasszt osztott ki Ernesto Valverde csapatában.

 

A Sport azt is kihangsúlyozta, hogy a Manchester United és a Chelsea is nagyra értékeli a játékos támadó felfogását és képességeit.

 

Matteo Darmian és Daley Blind várhatóan távozik, így José Mourinhónak csak Ashley Young és Luke Shaw állna a rendelkezésére balhátvéd poszton, amíg a Chelsea Marcos Alonsóval és Emerson Palmierivel számolhat.


sportwitness

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!