Bemutatták az új hazai mezt

Az adidas a mai napon bemutatta a Manchester United legújabb hazai mezét.


A legújabb mezen feltűnik egy vasúti sínpálya motívum, utalva a klub eredeti nevére: Newton Heath Cricket and Football Club. Mint köztudott, az egyesületet vasutasok alapították 1878-ban.

 

A gárda 1892-ben az angol első osztályba jutott, majd 1902-ben nevet váltott, a mára már világszerte ismert Manchester United nevet vette fel. 1910-ben pedig a North Roadon lévő pályát lecserélte az Old Traffordra, azóta ez az ikonikus stadion a csapat otthona.

 

"Számos csodás pillanata van a klub fantasztikus történelmének, de egyik sem fontosabb a klub alapításánál, 1878-ból. Ez a mez tisztelgés a 140 évvel ezelőtti alapításunk előtt" - nyilatkozta Richard Arnold.

 

 

"A vasúti pálya motívuma egy hivatkozás a klub eredetére. Az adidas ismét megmutatta, mennyire innovatívak a design terén - megragadják a múlt egy pillanatát, amit úgy alakítanak, hogy egy olyan mezt készítenek, amit imádni fognak a drukkerek."

 

Inigo Turner, az adidas design igazgatója: "A Manchester United új meze ötvözi a klub illusztris múltjának örökségét és történelmét a modern technológiával és az adidas formatervezésével."

 

"Amikor terveztük a mezt, akkor a 140 évvel ezelőtti, első United mez megtestesülésének történetét akartuk elmondani. Eredetileg a csapat sötét nadrágot viselt, amit merész és modern módon újraértelmeztük, összekapcsolva a múltat a jövővel."

 

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!