Herrera: De Gea még mindig a legjobb kapus

Ander Herrera szerint David De Gea továbbra is a világ legjobb kapusa, annak ellenére is, hogy a világbajnokságon akadtak gondjai honfitársának.


De Gea komoly hibát vétett a portugálok elleni mérkőzésen Cristiano Ronaldo lövésénél. Ezután a kapus komoly kritikát kapott a spanyol sajtótól, de Herrera biztos abban, hogy a Unitednél négyszer az év legjobbjának megválasztott csapattársa mindezt egy vállrándítással elintézi.

 

"Nem érdekel, mit mondanak a kritikák" - mondta Herrera. "Messze ő a világ legjobb kapusa és ezt meg is fogja mutatni újra."

 

"Amikor a világ legjobb kapusa vagy, de nem hozod a csodálatos védéseket, mindenki beszélni fog rólad. Amikor nem játszom jól, nem kapom a kritikákat, hisz nem vagyok a világ legjobbja, de ő az, úgyhogy ez normális, ám meg fog birkózni vele."

 

 

De Gea régóta a szurkolók nagy kedvence az Old Traffordon, még azután is, hogy 2015-ben közel állt ahhoz, hogy Madridba költözzön. Herrera szerint a drukkerek szeretete továbbra is kitart esetében.

 

"Ők nagyon hűségesek. Már bizonyították neki. Nyugodtak vagyunk, mert újra megmutatja majd, hogy ő a világ legjobbja és az új szezonban is hoz nekünk 8-10 pontot."

 

"Emlékszem arra a nehéz nyárra, amikor mindenki a Real Madridról beszélt vele kapcsolatban, majd eljött az első meccs az Old Traffordon és a szurkolók az ő nevét skandálták, mire ő azt mondta nekem: 'Ez csodálatos, ők a legjobbak!'"

 

De Gea jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti több játékostársával egyetemben, mely révén a United felkészülési túráján számos fiatal játékos léphetett pályára már az első találkozón is.

 

Demetri Mitchell, Axel Tuanzebe, Angel Gomes, Tahith Chong és Mason Greenwood is szerepet kapott tegnap, Herrera pedig nagyra értékelte azt, amit a fiatalok hozzátettek a meccshez.

 

"Ők nagyon jók. Fantasztikusan edzenek. Ez a klub nagy jelentőséget tulajdonít az akadémiának, ez pedig olyan, amit én legjobban szeretek. Nem minden, Premier League-ben szereplő csapat mondhatja ezt el magáról. Mi vagyunk a PL legnagyobb klubja, mégis nagyon fontos nekünk az akadémia."

 

A holland támadó, Chong remekül játszott a Club America ellen, a manchesteri gólhoz is sokat hozzátett. Herrera elárulta, ő is azok közé tartozik, akik lenyűgözően teljesítenek edzésen.

 

 

"Kedvelem őt, mert nagyon bátor. Amikor edz, nem fél új dolgokat kipróbálni és belemenni egy-egyekbe. Tanulni akar, rengeteg dolgot meghallgat az edzéseken."

 

"James Garner is nagyon meglepett engem. Angelben szintén nagy a potenciál, mint ahogy a csatárban [Greenwood]. Nem is tudtam, hogy 16 évesen már felnőtt férfiak ellen játszott, szóval nagyon magabiztos vagyok velük kapcsolatban és remélem, hogy egy napon majd ők fognak kirúgni minket a klubtól. Ami azt fogja megmutatni, hogy a klub a megfelelő dolgokat teszi."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!