Új edző az akadémiai csapat élén

A Manchester United kinevezte Neil Ryant a klub akadémiai csapatának élére, miután Kieran McKenna ettől a szezontól már a felnőtt csapat edzői stábjában dolgozik.


Rui Faria előző szezon végi távozása változásokat vont maga után José Mourinho edzői stábjában. McKenna mellett csatlakozott Michael Carrick és Stefano Rapetti is, utóbbi korábban az Internazionale együttesénél már dolgozott együtt a menedzserrel.

 

Ryan, aki korábban a Manchester United U16-os csapatát irányította, kiváló állapotban veheti át az akadémiai csapatot, McKenna ugyanis a Premier League északi divíziójának bajnoki címével búcsúzott az U18-as együttestől.

 

"Úgy nőttem fel, hogy egész életem része volt a Manchester United, így az egy hihetetlenül nagy megtiszteltetés és egyben kivételes helyzet számomra, hogy az akadémiai csapatot edzhetem mostantól" - kezdte Ryan a klub hivatalos weboldalának.

 

"Az a feladatom és egyben a felelősségem is, karöltve az összes akadémián dolgozó edzővel együtt, hogy olyan fiatalokat képezzünk, akik képesek megugrani a felnőtt csapat által támasztott követelményeket."

 

"Az U18-as csapat nagyszerű produkciót nyújtott az előző szezonban és bár ezúttal is nagy kihívások várnak majd ránk, már alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka."

 

 

Nicky Butt, az akadémia igazgatója így folytatta:

"Neil most már 11 éve teljes állásban dolgozik a United edzőjeként, úgyhogy kiérdemelte ezt a lehetőséget. Megmászta a ranglétra szükséges fokait és szerintem ő nagyon jó abban, amit csinál."

 

"Egy nagyon jól összeszokott rendszerbe kapcsolódik be, mivel Colin Little, Charlie Owen és Kevin Wolfie személyében ugyanazok lesznek a segítői, mint akikkel Kieran McKenna is együtt dolgozott."

 

"A klub célja a játékosnevelés, és hogy olyan közel hozzák őket a felnőtt csapathoz, amennyire csak lehet. Hiszünk benne, hogy Neil kinevezésével töretlenül folytatódhat ez a tradíciónk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!