Herrera: A Premier League-re koncentrálunk

Ander Herrera nem tulajdonít nagy fontosságot a Manchester United felkészülési túrán elért eredményeinek és kijelentette, csak és kizárólag a Leicester City elleni Premier League idénynyitóra hangolnak.


A Vörös Ördögök súlyos, 4-1-es vereséget szenvedtek szombaton este a Liverpooltól negyedik mérkőzésükön az USA-ban, azt követően, hogy pályára léptek már a Club America, a San Jose Earthquakes és az AC Milan ellen is.

 

Köszönhetően annak, hogy a túrán résztvevő keretet nagyobb részt ifisták és kölcsönből visszatérő fiatalok, és csak kisebb részt a felnőtt keret tagjai adják, Herrera joggal gondolja úgy, hogy az eredményeken nem igazán kell agonizálniuk.

 

A Michigan Stadiumban a Mersey-partiak elleni összecsapást követően elmondta, nekik a Rókák ellen, augusztus 10-ére kell készen állniuk.

 

"Jelen pillanatban az eredmény a legkevésbé fontos tényező" - kezdte Ander.

 

"Minden mérkőzésen ugyanazokkal a játékosokkal játszunk. Sokkal inkább tűnik számomra ez egy karácsonyi időszaknak, mint felkészülési szezonnak, de ez a helyzet. Össze kell tartanunk, megfelelő mennyiségű játékperceket kell a lábunkba tennünk és nem szabad túl sokat gondolkodnunk az eredményeken. Folytatnunk kell a javulást, mert a legfontosabb dolog számunkra most a Leicester meccs."

 

"Természetesen soha nem jó és szép dolog veszíteni. De a felkészülési szezonban ez belefér. Mindenki minden tőle telhetőt megtesz, ott próbál segíteni, ahol tud. Még a fiatal srácok is hihetetlen munkát végeznek. De a különbség köztünk és a Milan vagy a Liverpool között az, hogy nekik 16-17 felnőtt csapatbeli játékosuk állt rendelkezésükre, nekünk pedig csak talán 10."

 

"Köszönetet kell mondanunk a fiataloknak, hogy segítenek és mindent megtesznek, de most már a fejlődésre és az első Premier League meccsünkre kell fókuszálnunk."

 

 

Szombaton este Herrera és társai 110 ezer néző előtt léphettek pályára a Michigan Stadiumban, a baszk középpályás pedig mérhetetlenül hálás a szurkolók ilyen mértékű támogatásáért. Ezzel együtt viszont sajnálja, hogy nem a legerősebb Manchester Unitedet láthatták a mérkőzésre kilátogatók és reméli, hogy minél előbb ez megtörténhet.

 

"Mindig nagyszerű dolog Amerikába jönni, mert rengeteg helyi szurkolónk van" - tette hozzá.

 

"Ők nagyon szenvedélyesek azt illetően, hogy lássanak minket játszani, és egy évet is várnak arra, hogy újra találkozhassunk. De hogy őszinte legyek, a körülmények és a lehetőségek okán ezúttal nem tudtunk nekik mindent megmutatni, amire képesek vagyunk. Az egyetlen dolog, amit ígérhetek számukra, hogy megpróbáljuk megnyerni az első Premier League meccsünket, aztán a másodikat és a harmadikat is. Nagy köszönetet szeretnénk mondani a támogatásukért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!