Mourinho reakciója a Real legyőzésére

José Mourinho a Manchester United játékosainak "fenomenális" túrához való hozzáállását méltatta idei utolsó amerikai sajtótájékoztatóján.


Először is, megemlékezés a miami tragédiára

"Klubként és csapatként is osztozunk a lövöldözés [a Marjory Stoneman középiskolában, 2018. februárban] áldozatainak fájdalmában és emlékében."

 

A játékosok lenyűgöző profik

"A mérkőzés tekintetében elmondhatjuk, hogy az eredmény nem változtat semmin. A profi játékosaim az egész felkészülés alatt lenyűgözőek voltak, mert tudták, hogy jó csapatok és ellenfelek ellen kell játszanunk. Csak kevés felnőtt kerettag lehetett itt velünk, sok gyerek mellett. A srácaink még nagyon-nagyon fiatalok, mert az idősebbek, az U23-as csapat tagjai kiestek - jövőre a másodosztályban szerepelnek, tehát a minőség nem volt elég jó. Úgyhogy inkább a srácok elhozása mellett döntöttünk - ma voltak olyan játékosaink a pályán, akik csak 16 évesek."

 

"Az olyan játékosok, mint Herrera, Bailly, Darmian és Mata, mind fenomenálisak voltak az egész felkészülés során és szinte az összes mérkőzés összes percét a pályán töltötték. Úgyhogy a mai mérkőzés - akár nyertünk 2-1-re, akár veszítettünk volna, vagy értünk volna el 2-2-es döntetlent - nem változtatott volna semmin, de természetesen ismerem a játékosokat és tudom, hogy számíthatok rájuk. Tudom, hogy ezek a fiúk vérprofik és, hogy mindent megtesznek ezért a klubért, és annak presztízséért. Tudom, hogy nem lett volna szép, ha ma 5-1-es, vagy 6-1-es vereséget szenvedünk a Real Madrid ellen. Ismétlem, fenomenálisak voltak és Karen [Shotbolt, a Manchester United sajtósa] azt is tudja, hogy a pályán kívül is milyen odaadóak voltak, mert rengeteg kereskedelmi kötelezettségnek tettek eleget, találkozón és fotózáson vettek részt, és működtek együtt a helyi alapítványokkal. Ezek az emberek tényleg fenomenálisak."

 

Ez nem egy legerősebb felállású Real Madrid volt

"Szerintem ez ugyanúgy nem az igazi Real Madrid volt, ahogyan nem az igazi Manchester United. A Real Madrid hasonló helyzetben van, mint mi - különböző csapatokból álltak össze. Néhány felnőtt kerettag, néhány kölcsönből visszatérő, páran a Real Madrid Castillaból vagy a Real Madrid C-ből, úgyhogy ez több csapat volt egyben. Természetesen mindegyikük jó játékos, de ez nem a Real Madrid volt, az eredmény nem számított nekik. Több idejük van felkészülni a szezonra, mert a La Ligaban jobban értik, mint a Premier League-ben, hogy mire van a futballistáknak szükségük és a La Liga ezért később indul. Ez lehetővé teszi az edzők, a klubok és a játékosok számára, hogy megfelelőbben felkészüljenek, mint mi."

 

"Mindenki tudja mit jelent egy csapatnak [Cristiano] Ronaldo, de azt is, hogy mit képvisel a Real Madrid, úgyhogy bár hiszem, hogy hiányozni fog tőlük egy Cristiano kaliberű játékos, de a Real Madrid nagyobb, mint bármely játékosa egyénileg és megbirkóznak majd a feladattal. Sok sikert kívánok Julen [Lopetegui, a Real Madrid új edzője] számára, már 21-22 éve ismerem őt. Remek fickó, edző, a legjobbakat neki."

 

 

A játékosaim mindent beleadtak

"Nem tudtam meg semmit [taktikailag]. Tudom mire képes Mata, Herrera, Sanchez, tudom kik ők. Azt is tudom, hogy a srácok még fiatalok, időre van szükségük a tanuláshoz, de a játékosaim mindent beleadtak. Láthattuk ezt a mérkőzés utolsó 15 percében is, amikor a Real behozta Kroost, Asensiot és Iscot is. A fiúk mindent megtettek és beleadtak, tudták, hogy a lehető legjobb eredményért kell harcolnunk, de taktikailag ez mit sem ér. Én csak megpróbáltam az itt rendelkezésemre álló játékosokból megszervezni a lehető legjobb csapatot, amely felveheti a versenyt az ellenféllel."

 

Miért döntött a háromvédős rendszer mellett?

"Csak egy középső védőnk - Bailly - volt, úgyhogy azért döntöttem a védőhármas mellett, mert kettő helyett csak egy szükséges játékos állt rendelkezésemre, így őt két oldalról kitudták segíteni. Tim Fosu-Mensah jobboldali védő, Scott McTominay pedig középső középpályás. Megpróbáltuk megszervezni a hármast, hogy mindenkinek kényelmes legyen, szóval nem az vezérelt, hogy a jövőre vagy a Premier League-re gondolva kísérletezzünk. Csak megpróbáltam a lehető legjobb eredményt elérni. Az AC Milan ellen döntetlent értünk el. A Real Madrid ellen nyertünk. A Liverpool ellen bajban volt a csapat, a bíró pedig mintha egy baseball meccsről jött volna át fújni és mindent megnehezített számunkra. Csak megpróbáltunk túlélni és a lehető legjobb eredményeket elérni."

 

Több munka, több játékossal

"A játékosaim lenyűgöző erőfeszítéseket tettek, de ennél sokkal többre lesz szükség tőlünk, mert néhány nap múlva Münchenben játszunk utána pedig kezdődik a Premier League. Ott lesz velünk [Victor] Lindelöf, aki két napja állt edzésbe, plusz Marcus Rashford, Jones és Lukaku is, mert a csapat és a társaik érdekében három nappal korábban csatlakoznak hozzánk a szabadságukból. Ezáltal három nappal nagyobb esélyük lesz arra, hogy a csapat rendelkezésére állhassanak egy fontos időszakban."

 

Ott lesz Anthony Martial is?

"Nem tudom."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!