Herrera, a túra büszke kapitánya

Egyedülálló kiváltság a Manchester United csapatkapitányának lenni, Ander Herrera pedig büszkeséggel viselte az ezzel együtt járó karszalagot, bár azt elárulta, az Egyesült Államokban nyújtott teljesítményére csak és kizárólag a győzni akarás volt hatással.


A 28 éves baszk középpályás a Michigan Stadiumban vezethette ki társait a felkészülési szezonban kapitányként, miután a pozíciót állandó jelleggel betöltő Antonio Valencia sérülése után José Mourinho átruházta rá a tisztséget.

 

Szenvedélytől és energiától vezérelt játékstílusa, illetve a United szurkolók körében múlni nem akaró népszerűsége okán könnyű megérteni, miért Herrera a Vörös Ördögök egyik vezéralakja.

 

Egy, még Amerikában a MUTV-nek adott interjúban a spanyol válogatott játékos elmondta véleményét erről a tisztségről, és hogy az miért nincs hatással a pályán nyújtott produkciójára.

 

"Természetesen nagyon büszke vagyok, mert nem könnyű a Manchester United csapatkapitányának lenni. Először is, már hosszú ideig se könnyű a klubnál játszani" - kezdte.

 

"Úgyhogy nagyon büszke vagyok, hogy én vezethettem ki a Unitedet a pályára kapitányként. De olyankor is büszke vagyok, amikor nem én vagyok a kapitány. Amint a klubot kell képviselnem, büszkeséget érzek és mindig a legjobb teljesítményt próbálom nyújtani."

 

"Ha rajtad van a karszalag, akkor az érzés még jobb, de így is ugyanolyan teljesítményre ösztönöz, mintha anélkül játszanék."

 

Herrera a legtapasztaltabb kerettagok közé tartozott a túrán, ahol számos akadémiai tehetség is bemutatkozási lehetőséget kapott a kölcsönből nemrég visszatért játékosok mellett.

 

Andernek sokkal többet kellett játszani, mint amire előzetesen számíthatott - pontosan 441 percet töltött a pályán, amelyet csak Andreas Pereira tudott felülmúlni 443 lejátszott perccel.

 

Bár talán nem játszottak olyan sokat, Herrera csak dicsérettel illette fiatal csapattársait és hiszi, hogy az Államokban szerzett tapasztalat hosszútávon a javukra válhat. Tulajdonképpen úgy gondolja, ezek a még hihetetlenül fiatal játékosok egy napon kiszorítják őt a csapatból.

 

 

"Ez nagyon jó volt számukra" - tette hozzá Ander.

 

"Játékpercek tekintetében nem nevezhető intenzívnek ez a túra a számukra, mert nem játszottak sokat, de minden egyes edzésen rengeteget tanulhattak. Lehetőségük volt José Mourinho, Michael Carrick és a felnőtt csapat többi edzőjének fortélyait eltanulni. Nagy lehetőség volt ez nekik."

 

"Tudják már, hogy milyen a profi futball közege, fejlődni fognak a csapataikban azért a lehetőségért, hogy újra velünk tarthassanak. Köszönetet szeretnék mondani nekik, mert lenyűgözőek voltak, minden egyes edzésen nagyon sokat segítettek. Szerintem a Manchester United szurkolói nagyon nyugodtak és biztosak lehetnek abban, hogy egy napon ezek a srácok kiszorítanak minket, mert megvan az ehhez szükséges képességük."

 

"Nagyon jó közösséget alkottunk" - válaszolta Herrera, amikor arról kérdezték, miként üdvözölték a fiatal játékosokat a csapatban.

 

"Mindegyikük nagyon otthonosan érezhette magát közöttünk, majd egy nap mindegyiküket arra kényszerítettük, hogy énekeljenek nekünk. Szóval még kedvesek voltunk, mert lehetett volna sokkal rosszabb is ez! Amikor én kerültem a csapathoz, akkor sokkal keményebb volt ez a beavatás."

 

"Mindegyikük nagyon rendes és kedves srác. Éheznek a játékra, a tanulásra, a Manchester United szurkolókat pedig megnyugtathatja, hogy van jövője a klubnak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!