Rashfordé a 10-es mez

A Manchester Unitednél hivatalosan is megerősítették, hogy a 2018/19-es szezontól kezdve Marcus Rashford viseli a klub ikonikus 10-es számú mezét.


A manchesteri születésű támadó vasárnap, a Bayern München elleni utolsó felkészülési meccsen ölthette magára először az új számával ellátott mezét.

 

Rashford 63 percet volt pályán a Németországban elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával, miután a világbajnokságon való szereplése miatt hosszabb pihenőt kapott, José Mourinho pedig elmondta, az angol játékos már régóta fente a fogát új mezszámára.

 

"Ő akarta" - kezdte José a MUTV-nek.

 

"Mindig is erre vágyott. Természetesen tiszteletben tartotta a nagyokat, így Rooneyt, majd később Zlatant is. De ettől függetlenül végig ott várt az árnyékukban a lehetőségre, most pedig hogy megüresedett, le is csapott erre a számra."

 

"Ez valami egészen fantasztikus lehetőség ennek a srácnak, úgyhogy neki kellett kapnia."

 

 

Ezáltal Marcus Rashford lett az első saját nevelésű játékos, az 1996/97-es szezon óta, aki ezt a mezszámot viselheti, akkor egy bizonyos David Beckham kapta meg a lehetőséget.

 

Mielőtt Rashford megkapta volna, ezt a mezszámot Zlatan Ibrahimovic viselte, aki az előző szezon közben távozott a klubtól. Őt megelőzően pedig Wayne Rooney tulajdona volt 11 éven keresztül.

 

A Premier League-érában mellettük még olyan híres viselői voltak ennek a mezszámnak, mint Ruud van Nistelrooy, Teddy Sheringham vagy Mark Hughes.

 

Érdekesség egyébként, hogy Rashford negyedik felnőtt szezonjában ez már a harmadik mezszáma. Louis van Gaal irányítása alatti bemutatkozásakor a 39-es számot kapta, majd a következő évben váltott a 19-esre.

 

Most pedig az angol futball egyik legnagyobbra becsült mezszámát viselheti. Gratulálunk Marcus!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!