Manchester United 2-1 Leicester City

Győzelemmel rajtolt a United, Pogba és Shaw találataira Vardy válaszolt csupán. Mourinho csapata megérdemelten nyerte meg a nyitómeccset.


A 2018/19-es szezon nyitómérkőzésére az Old Traffordon került sor, ahol Paul Pogba vezérletével a Vörös Ördögök a Leicestert fogadták.

 

Azt a Leicestert, mely nagyon hamar hátrányba került. Történt mindez a 3. percben, amikor Pogba indította Shaw-t, aki okosan visszagurított Sancheznek. A chilei támadó lövésre lendítette lábát, a labda azonban levágódott a védelemről. De mint kiderült kéz volt, így Marriner játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Pogba a bal felsőbe lőtte, 1-0 a Unitednek.

 

 

A meccs elején nagyon harapott a hazai alakulat, ha elvesztettek egy labdát, szinte azonnal próbálták visszaszerezni, ami többnyire sikerült is.

 

A Rókák leginkább szabadrúgásokból próbálkoztak, ám a védelem jól állta a sarat, Maguire-ék még csak kapura sem tudtak fejelni ezekből.

 

A 15. percben jött az első lövés vendégoldalról, Ndidi bombáját De Gea vetődve fogta.

 

A találkozó ezen szakaszában úgy tűnt, Rashford sérüléssel bajlódik, Mourinho el is küldte melegíteni Lukakut, ám az angol maradt a pályán.

 

Tavaly sem volt meglepő, ha egy középcsapat labdabirtoklásban felülmúlta a Unitedet, ez most sem volt másképp, hiszen a félidő felénél a Leicester 61-39 %-ban birtokolta a játékszert.

 

Szűk félóra után óriási egyenlítési lehetőség alakult ki De Gea kapuja előtt. Maddison 11 méterről lőtt, a spanyol portás hatalmas védést mutatott be, a kipattanóra próbált lecsapni Iheanacho, de végül a védelem megoldotta a szituációt. Ekkor nagyon ráment az egyenlítésre Puel csapata, de sem szép támadásból, sem szabadrúgásból nem sikerült kapuba találni Gray-éknek.

 

A félidő utolsó perceiben ismét a United játszott jobban, rengeteget passzoltak a hazaiak az ellenfél térfelén, próbálva megtalálni a réseket. Olykor sikerült is, de sem Pogba lövése, sem Sanchez fejese nem talált utat a hálóba.

 

Az utolsó említésre méltó esemény egy jól sikerült manchesteri támadás volt, Fred keresztlabdája után Shaw kényszerítőzött Matával, minek végén a védő lőtt, Schmeichel pedig védett.

 

Fordulás után kissé szellős középpályák jellemezték a gárdákat, nagyon gyorsan eljutottak a csapatok a másik tizenhatosának környékére. A United gyors támadásokkal próbálkozott, de valahogy az utolsó passzok nem sikerültek, főleg a nyáron remekül teljesítő Sancheznél volt ez megfigyelhető.

 

Darmian gondolt egy merészet és 17 méterről, váratlant húzva kapura lőtt, még Kaspert is meglepte ezzel, hiszen a kapus csak másodjára tudta megkaparintani a játékszert.

 

A 60. percben Iheanacho ugrott ki Lindelöf mellett, de Bailly beérte őt és tanári módon szerelte a tizenhatoson belül. Percekkel később Pogba varázsolt Sancheznek egy labdát, a chilei kapu felé tört, de okosan behúzta a féket és a második hullámban érkező Mata elé tálalt, ám a spanyol próbálkozása kapu mellé szállt.

 

Teljesen kézben tartotta a meccset a hazai alakulat, bár a Leicesternek voltak jó pillanatai és olykor sikerült remek átadással kapu felé törni, ám a Vörös Ördögök mindig megoldották a rázósabb szituációkat. Egy ilyen volt a 75. percben, mikor Shaw aludt el, Vardy megszerezte a labdát, beadását Gray kotorta kapura, De Gea azonban nagyot védett.

 

A 78. percben megduplázhatta volna előnyét a United; Sanchez játszotta magát tisztára, majd Lukaku elé gurított, aki csak a kapussal állt szemben, de lapos lövése Schmeichelen megpattanva kapu fölé szállt.

 

Ami nem sikerült az előbb, sikerült a 83. percben: Mata zsenialitása és egy kis szerencse is kellett. Na meg Shaw, aki előretört, csodás átadást kapott Juantól, labdaátvétele lehet nem volt tudatos, de így meg tudta kerülni ellenfelét, majd közelről a hosszúba gurított, 2-0 a hazaiaknak.

 

 

Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, melynek második perce gólt hozott. Sajnos a vendégek örülhettek, miután Ricardo beadásába senki nem ért bele, így az a kapufáról visszapattant, Vardy pedig köszönte szépen és 1 méterről a hálóba bólintott.

 

Próbált egyenlíteni a City, a végén egy szögletnél még Schmeichel is előreszaladt, de maradt a 2-1, ezzel győzelemmel kezdte az idei Premier League sorozatát Jose Mourinho csapata, mely olykor igen szépen játszott, összességében pedig kézben tartotta a találkozót.

 

 

Premier League, 1. forduló
Manchester United 2-1 Leicester City
Old Trafford

 

Vezette: Andre Marriner

 

United: De Gea - Darmian, Bailly, Lindelöf, Shaw - Fred(McTominay 76.), Pogba(Fellaini 85.), Pereira - Mata, Alexis, Rashford(Lukaku 66.)
Nem használt cserék: Grant, Smalling, Young, Martial

 

Leicester: Schmeichel - Amartey(Ghezzal 63.), Morgan, Maguire, Chilwell - Ndidi, Silva(Iborra 80.) - Ricardo, Maddison(Vardy 64.), Gray - Iheanacho
Nem használt cserék: Ward, Evans, Fuchs, Albrighton

 

Gólszerző: Pogba 3' (11-es), Shaw 83' illetve Vardy 92'

 

Sárga lap: Fred, Pereira illetve Amartey, Maddison

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!