Sportigazgató kerestetik

A Sky Sports News értesülése szerint a Manchester Unitednél két angol név is szóba került a fent említett posztra, egyikük Dan Ashworth, az FA technikai igazgatója, másikuk pedig az RB Lipcse megfigyelőhálózatának feje, Paul Mitchell.


Ashworth hírneve tovább nő azáltal, hogy Anglia jól teljesített a világbajnokságon, míg U17-es és U20-as korosztályban világbajnok lett a nemzet, U19-esek pedig Európa-bajnokságon diadalmaskodtak.

 

A 47 éves szakember korábban a West Brom sportigazgatója volt. Szóba hozták őt a Brightonnal és a Chelsea-vel is, utóbbi még nem nevezett ki senkit tavaly november óta, amikor Michael Emenalo elhagyta a londoniakat.

 

A benne rejlő "angolközpontú DNS" is kell ahhoz, hogy a háromoroszlánosok minden korosztálya a St. George's Parkban dolgozhat majd és mint mondja, "csak a mez mérete fog változni".

 

Paul Mitchell, aki manchesteri születésű, korábban megfordult a Spurs-nél és a Southamptonnál is. Míg a St Mary's-ben dolgozott, megszerezte a klub Sadio Manét, Dejan Lovrent, Nathaniel Clyne-t, akiket később nagy haszonnal értékesítettek.

 

 

A Tottenhamnél létrehozott egy toborzási rendszert, mely révén olyan játékosok kerültek a felnőtt csapatba, mint Dele Alli, Toby Alderweireld, Heung-Min Son és Kieran Trippier.

 

Mellettük még az AS Roma csapatánál dolgozó Monchi, valamint a Juve sportigazgatója Fabio Paratici neve is felmerült.

 

A sikeres pályázó feladatai közé tartozik majd a United óriási megfigyelő hálózatának irányítása, de új filozófiát is fel kell építenie, mely révén az a cél, hogy ne vegyenek kiugróan drágán játékosokat.

 

A Sky Sports úgy tudja, a kinevezés még messze van, a megbeszélések tovább folytatódnak a United első sportigazgatói posztjáról.

 

Az előző héten Jose Mourinho újfent kritizálta a manchesteri klub nyári átigazolási aktivitását - vagyis inkább inaktivitását (a szerk.) - és kijelentette, manapság sokkal inkább vezetőedzőnek mondhatja magát a Unitednél, mint menedzsernek.

 

"Ilyen a foci, ilyen a futball menedzsment, úgy gondolom, a labdarúgás változik és talán a menedzsereket vezetőedzőnek kell már hívni. Szerintem inkább vagyunk vezetőedzők, mint menedzserek."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 2. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!