Mourinho értékelése

Jose Mourinho szerint a Manchester United megbűnhődött azért, amiért túl sok hibát vétett a Brighton elleni bajnokin.


Az első játékrészben Glenn Murray, Shane Duffy és Pascal Gross találataival biztosította be győzelmét az Albion az Amex Stadiumban, ahol csak Romelu Lukaku és Paul Pogba tudott válaszolni 1-1 alkalommal, így a Vörös Ördögök a szezon első idegenbeli meccsüket vereséggel zárták.

 

A menedzser az MUTV-nek, a Sky Sports-nak adott interjúiból, valamint a találkozót követő sajtótájékoztatón elhangzottakból szemezgettünk...

 

 

FRISS HÍR SANCHEZRŐL

"Nem igazán tudom. Várjuk meg a vizsgálatok eredményét, de nem hiszem, hogy komoly dologról van szó. Szerintem maximum egy vagy két hét lehet."

 

 

TÚL SOK HIBÁT VÉTETTÜNK

"Túl sokat hibáztunk, amiket megbosszult az ellenfél. Minden egyes hibánk után bűnhődtünk és úgy vélem, a harmadik gól már túl sok volt nekünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, a csapat a második félidőben próbálkozott, de mentális oldalról nézve a hibák sokasága és az, hogy a hibák után meg is büntettek minket, az ahhoz vezetett, hogy minden egyes gól lépésről-lépésre boldogságot és önbizalmat adott egy olyan jó csapatnak, mint a Brighton. Ezt az önbizalmat tőlünk vették el. Olykor van olyan, hogy hibázol és nem büntet az ellenfél, olykor nem képes előnyt kovácsolni az ajándékba kapott lehetőségekből, az általad vétett hibákból. Ám valamikor pedig pont sikerül, most szinte háromból három lett, szóval igen kíméletlenül kihasználták a hibáinkat és úgy gondolom, emiatt meg is érdemelték a győzelmet."

 

 

NEHÉZ VOLT A JÁTÉKOSOKNAK

"Nehéz megnyerni egy ilyen mérkőzést, a játékosoknak nehéz volt mentálisan erősnek maradniuk ahhoz, hogy megbirkózzanak a hibákkal és meccsben tartsanak bennünket azért, hogy egy más eredményért küzdhessünk. Nem volt könnyű a második félidőre ismét felrázni a csapatot, egy második gól lendületet adott volna nekünk, őket pedig nyomás alá helyezte volna, de későn jött. Az a hatás, amit akartam, legalább 3-3-ra kellett volna hozza a mérkőzést, úgyhogy az a hatás elmaradt, de legalább próbálkoztunk, de a gól nem jött. Nem sok helyzetünk volt, de a Brighton nagyon keményen harcolt. Pszichológiai szemszögből nézve, mindig az ellenfél volt a boldog oldal, mindig előnyben voltak."

 

 

 

NEM FOGOM KRITIZÁLNI A JÁTÉKOSOKAT

"Amikor egyéni teljesítményekről beszélek, vagy kritikus vagyok a játékosaimmal, akkor a média nem fogadja azt el. A sajtó és a szakértők általában engem kritizálnak, amikor elmegyek ebbe az irányba, úgyhogy kérem, ne kérje, hogy elmenjek ebbe az irányba, mert abból nem jövök ki jól. Nagyon boldogan elemzem majd a játékosaim teljesítményét, amikor a teljesítmény nagyon jó. Nagyszerű dolog nekem a kamerák elé állni és azt mondani, hogy X vagy Y remekelt - ez csodálatos nekem. Ha ezt nem tehetem, ne tolj el a másik oldal felé, mert nem kívánok arra menni."

 

 

MEGSZOKOTT, HOGY EGY KIS CSAPAT TÖBBET TUD MAGÁBÓL KIADNI, MINT ÁLTALÁBAN

"Szerintem normális az, hogy egy csapat, melynek mások a céljai, motiváltabban lép pályára, mikor egy topcsapattal néz szembe, de ez olykor hamis érzetet kelthet. Azt gondolom, ami nagy különbséget jelent, az a boldogság és az önbizalom."

 

 

ELVESZTETTÜK AZ ÖNBIZALMUNKAT ÉS AZ IRÁNYÍTÁST

"Nem számítottam nagy hibákra, hisz kicsikről sem beszéltünk - nagy hibákat vétettünk, amikért megbűnhődtünk. Amikor elveszted az önbizalmad, akkor normális tendencia, hogy kicsit elveszíted a játékterv irányítását, Bizonyos szándékkal jöttünk ide, majd hirtelen 0-2-re állsz. Megszerzed az első gólodat, és azt gondolod, 'oké, 1-2-vel megyünk a második félidőre, miközben mentálisan felemelkedtünk.' Aztán hirtelen jön megint egy hiba és megint gólt kapsz. Ekkor úgy mész szünetre (1-3-nál), hogy a játékosok nagyon mélyen vannak, míg a Brighton nagyon boldog csapat. A második félidőben egy gól megint megváltoztathatna mindent, mint ahogyan az első gól után is tűnt. De a második gólunk nagyon későn jött és nem volt esélyünk egy következő labdára, ami elég furcsa, mert a Leicester ellen a találkozó egy szöglettel zárult és Schmeichel 15 másodperc alatt futott fel saját kapujától a miénkig, a játékvezető pedig csak várt a Leicester lehetőségére, ami egyébként már a korábban jelzett ráadás után jött. Ma nem volt szó szögletről, de a helyzet bizonyos értelemben hasonló volt. Volt egy utolsó labdánk, a játékvezető pedig lefújta a meccset, amikor a labda a levegőben volt. De a Brighton megérdemelte a győzelmet. Gratulálok Chris Hughtonnak és nekik, megérdemelték!"
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!