Honfitársa segítette Fredet

A Manchester United új igazolása, Fred elárulta, milyen szerepet vállalt az Arsenal és a brazil válogatott korábbi játékosa abban, hogy ő a Vörös Ördögöknél kötött ki.


A középpályás az ukrán Shakhtar együttesétől érkezett és mindkét eddig bajnokin pályán volt, most pedig elmondta, milyen tanácsokkal szolgált neki Gilberto Silva.

 

Gilberto 2002 augusztusában érkezett az Ágyúsokhoz az Atletico Mineiro gárdájától, csupán néhány héttel azt követően, hogy megnyerte Brazíliával a világbajnokságot. Tagja volt annak az Arsenalnak, mely a 2003/04-es szezonban veretlenül lett bajnok.

 

Hat évet töltött az angol fővárosban, mely idő alatt több nagy csatát is megvívott Sir Alex Ferguson Unitedje ellen és tagja volt Arsene Wenger csapatának, mely 2005-ben a cardiffi Millenium Stadiumban büntetőkkel győzte le a Vörös Ördögöket a 2005-ös FA-kupa fináléban.

 

Természetesen ilyen erős ellenfél nagy tiszteletet kapott a United tagjaitól és Fred elárulta, a 41 éves mentora viszonozta is ezt a tiszteletet.

 

 

"Gilberto egy top középpályás volt, aki az Arsenalban szerepelt" - nyilatkozta Fred a ManUtd-com-nak. "De nagyon tiszteli a Manchester Unitedet, mely egy nagy klub itt Angliában."

 

"Nagyon dicsérte a klubot és miután lehetősége volt beszélni Jose Mourinhóval és a United több vezetőjével, együtt hoztuk meg a döntést arról, hogy ide igazolok. Úgy döntöttünk, jó lépés lesz ez számomra."

 

"Gilberto remek ember, akinek a tanácsa sokat jelent nekem. Ugyanazon a poszton játszott, mint én és megnyerte az angol bajnokságot, szóval inspirálóan tekintek rá, meghallgatom, mit mond és megfogadom azt."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!