Mourinho: Több tiszteletet érdemelnék

José Mourinho viharos körülmények között hagyta el a tegnapi, Tottenham Hotspurtól 3-0-ra elszenvedett bajnoki vereség utáni sajtótájékoztatója színhelyét és több tiszteletet követelt magának.


A portugál szakember harapós kedélyállapotú sajtótájékoztatót tartott edzői pályafutása legsúlyosabb hazai pályán elszenvedett vereségét követően, amellyel csapata 3 forduló után csak 1 győzelemmel áll a bajnoki tabella 13. helyén.

 

Mindazonáltal Mourinho, aki a Chelsea menedzsereként három bajnoki címet nyert, harcias kedvébe került, amikor a média és a szurkolók irányából érkező kritikákról kérdezték, utóbbiak ráadásul a hétfő esti mérkőzés lefújását követően is az Old Traffordon maradtak, hogy kifejezzék nem tetszésüket.

 

"Elveszítettük a mérkőzést, mert gólt kaptunk az ellenfelünk első szögletéből" - kezdte.

 

"Az első félidőben, vagy akár az első 50 percig, egy szögletet vagy szabadrúgást se végezhettek el a kapunkhoz közel, majd az első szögletükből gólt szereztek, ez pedig átírta a mérkőzés forgatókönyvét."

 

"De nem érdemes az idejüket vesztegetniük. Ma bizonyítékot kaptam arra, hogy a futball legjobb ítészei a szurkolók."

 

 

Amikor felvetették, hogy sokan már a lefújást előtt elhagyták a stadiont, Mourinho így folytatta:

"Ugyanezt tettem volna 3-0-s vesztes állásnál, amikor Manchester belvárosába 2 óráig tart innen eljutni."

 

Ezt követően a portugál menedzser átment támadóállásba, azt állítva, hogy a médiában hadjáratot folytatnak ellene a megkérdőjelezésével.

 

"Próbálkoznak. Próbálkoznak. Próbálkoznak. Az előző szezonban kikaptunk itt a Sevilla ellen és kifütyültek minket, mert megérdemeltük, mert nem voltunk elég jók" - tette hozzá.

 

"Ma a játékosok tapsvihar közepette hagyhatták el a pályát egy vesztes mérkőzés után, mert ezt is megérdemelték."

 

"Úgyhogy csak próbálkozzanak. Tudják mi volt az eredmény? 3-0. Tudják mit jelent ez (felmutatva 3 ujját)?"

 

 

"3-0, de ez egyben 3 Premier League bajnoki címet is jelent. Egyedül több aranyérmet nyertem ebben a bajnokságban, mint a többi 19 menedzser együttvéve. Nekem 3, nekik 2 bajnoki címük van."

 

Mourinho ezután a "tisztelet, tisztelet, tisztelet" szavakat ismételve elhagyta helyét és kiviharzott a sajtótájékoztatóról.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!