Herrera: Annyit tehetünk, hogy a jövőbe nézünk

Ander Herrera hiszi, hogy a Manchester United ugyanazzal a hozzáállással és eltökéltséggel, mint amit a Tottenham Hotspur ellen mutatott, vasárnap legyőzi a Burnley-t.


A Vörös Ördögök pozitív játékkal rukkoltak elő hétfőn este az Old Traffordon, ám a második félidőben szerzett három Spurs találat ugyanennyi pontot eredményezett a londoniak számára.

 

Azonban Ander Herrera kijelentette, nem minden ennyire fekete és fehér.

 

"Ha egy olyan csapat, mint a Manchester United, hazai pályán kikap 3-0-ra, és valaki nem látta a mérkőzést, azt hiheti, hogy katasztrófa történt, pedig ez egyáltalán nem volt az" - mondta a baszk középpályás a Sky Sportsnak.

 

"Volt egy jó 60-70 perces periódusunk és a félidőben 2-0-ra kellett volna vezetnünk, azonban ez nem így alakult. Ha megakarjuk nyerni a következő, Burnley elleni meccsünket, akkor ugyanerre az elszántságra lesz szükségünk. Az alapok megvannak ehhez. Így kell játszanunk, ha leakarjuk győzni a Burnley-t."

 

"Hatalmas keretünk van, amely nem nélkülözi a minőséget. Hat helyen változott a kezdőcsapatunk és az első 70 percben jók voltunk. Ezt könnyedén a magunk javára tudjuk majd fordítani."

 

A United hosszú időszakokban irányítása alatt tartotta a mérkőzést az első félidőben, de kulcsmomentumokban hibáztak, mielőtt Mauricio Pochettino legénysége magához ragadta volna a győzelmet.

 

 

"Könnyű megérteni, hogy mi történt" - folytatta Ander újságírók kérdésére a mérkőzés után.

 

"Ha van 16-17 próbálkozásod, és körülbelül ugyanennyi gólszerzési lehetőséged is az első 60-70 percben, de te nem tudsz velük élni, akkor majd az ellenfél fog."

 

"Ilyenkor az ellenfél képes bevinni a végső csapást. Meg is tették - az első szögletükből gólt szereztek - és mi pedig erre mit is mondhatnánk?"

 

"Szerintem az eltökéltség, a hozzáállás, ahogyan a mérkőzést kezeltük, tökéletes volt. Nem engedtük őket építkezni - pedig ők nagyon jók abban, hogy hátulról felépítik a támadásaikat, de ezeket megakadályoztuk."

 

"Nem tudták kényelmes helyzetben érezni magukat, rengeteg beadásunk, szabadrúgásunk, szögletünk volt. Nem tudták azt a játékot hozni, amire képesek és a félidőben még elképzelhetetlennek tűnt, hogy ne nyerjük meg a mérkőzést."

 

"De ilyen a futball: ha nem tudsz élni a számtalan lehetőségeddel, nem szerzel gólt úgy, hogy egy ilyen csapat ellen játszol, akkor az ilyen előfordul. Gólt szerezhetnek az első szögletükből, mert megvan rá a képességük, hogy olyan beadást adjanak, amely után egy fejesből gól születik."

 

"Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy a jövőbe tekintünk és a következő mérkőzésre. Ha ugyanígy tudunk állni a Burnley elleni mérkőzéshez, ugyanilyen győztes mentalitással és elszántsággal, akkor megfogjuk nyerni a meccset. Úgyhogy képesek lehetünk pozitív dolgokat meríteni a Spurs elleni meccsből a következőre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!