Ligakupa: A Derby lesz az ellenfél

A Carabao Cup idei trófeájának elhódításáig vezető út első lépése a Derby County elleni, hazai mérkőzés lesz a Manchester United számára.


A találkozót a szeptember 24-i héten rendezik meg az Old Traffordon a Wolverhampton elleni, otthon lejátszandó, valamint a West Ham United elleni, idegenbeli bajnokik között.

 

A Derby - melyet új menedzser, a Chelsea legendája, Frank Lampard irányít - úgy jutott a harmadik körbe, hogy legyőzte idegenben 2-0-ra az Oldham Athletic-et, majd a hét elején a Hull City-t 4-0-ra gázolta el, szintén otthontól távol.

 

A United egyike volt azon hét Premier League klubnak, melyek európai kupaszereplésük miatt csak a kupakiírás harmadik körében csatlakoznak a sorozathoz. Ilyen csapat még a Man City, a Liverpool, a Tottenham, a Chelsea, az Arsenal és a Burnley.

 

Mourinho és Lampard négy teljes szezont töltött együtt a Chelsea-nél Jose két menedzseri ideje alatt. Nyertek két bajnoki címet, egy FA-kupát, két Ligakupát és 2005-ben Szuperkupát is.

 

 

KORÁBBI TALÁLKOZÁSOK

 

1892 óta 105 alkalommal csapott össze ez a két klub. A Vörös Ördögök 46-szor győztesen hagyták el a pályát. 29 döntetlen mellett 30-szor a Kosok diadalmaskodtak.

 

Legutóbbi találkozójuk januárban volt, a tavalyi Emirates FA-kupa harmadik fordulójában. A meccset az Old Traffordon rendezték és az utolsó 10 percben Jesse Lingard valamint Romelu Lukaku találataival 2-0-s sikert aratott a manchesteri alakulat, amivel folytatta útját egészen a döntőig.

 

 

Carabao Cup 3. forduló párosítása:

 

Arsenal - Brentford
Blackpool - Queens Park Rangers 
Bournemouth - Blackburn Rovers 
Burton Albion - Burnley
Everton - Southampton 
Liverpool - Chelsea 
Millwall - Fulham 
Manchester United - Derby County 
Nottingham Forest - Stoke City 
Oxford United - Manchester City
Preston North End - Middlesbrough 
Tottenham Hotspur - Watford 
West Ham United - Macclesfield Town
West Bromwich Albion - Crystal Palace
Wolverhampton Wanderers - Leicester City 
Wycombe Wanderers - Norwich City


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!