Mourinho reakciója a Burnley elleni győzelemre

José Mourinho boldog emberként állt a sajtó rendelkezésére, miután a Manchester United 2-0-s győzelmet tudott aratni a Turf Mooron a Burnley vendégeként.


Gyönyörű futballt játszottunk

"Mindennel elégedett vagyok. Az első tíz perc az egész mérkőzés egyfajta tükreként szolgált. Nagyon gyors, nagyon kreatív, és még azt is mondhatnám, hogy gyönyörű volt a játékunk, de az első 10 percben három helyzetet is elhibáztunk, ami aztán jól előrevetítette a mérkőzés további alakulását. Sikerült két gólt szereznünk, amelyek elégnek bizonyultak a győzelemhez, de nem csak kettő lehetett volna, hanem akár három, négy, öt vagy hat is. Már azelőtt eredményesnek kellett volna lennünk, hogy ténylegesen megszereztük az első gólunkat és be kellett volna lőnünk a büntetőnket illetve a legnagyobb helyzeteinket is utána, hogy véglegesen lezárjuk a mérkőzést. Azt kell hogy mondjam, hogy még 10 emberrel is nagyon erős csapat voltunk a játék minden tekintetében."

 

A kulcsfontosságú háromszög dicsérete

"Nagyon jó volt a labdával való és a labda nélküli sebességünk és szervezettségünk is. Emellett a taktikai hozzáállásunk, a kulcsfontosságú háromszög - Fellaini, Lindelöf és Smalling - koncentrációja, a középpálya kreativitása és a labdajáratás intenzitása is. És az utolsó 10-15 percben is, amikor alacsonyabb sebességgel, kisebb intenzitással játszottunk a kontratámadások miatt, úgy gondolom, hogy jó volt a teljesítményünk."

 

 

Jó egyéni produkciók

"Elég kevés lehetősége volt az ellenfelünknek, mert nagyon jól szervezettek voltunk és az esetek döntő többségében megtudtuk előzni a veszélyhelyzetek kialakulását. Nem kétséges, hogy több jó egyéni teljesítménynek is szemtanúi lehettünk, ezek nélkül pedig nem lehetne mérkőzést nyerni. Az egyéni hibák a mérkőzés elvesztésébe kerülhetnek, de ma a védelemben nem történt ilyen. Joe Harttal szemben előfordultak, ezért született csak 2-0-s eredmény."

 

A szurkolók nagyon jó hangulatot biztosítottak

"Továbbra is azt mondom, hogy [a támogatásuk] nem fontos számomra, szép, persze hogy szép dolog, de nem fontos, mert ők a csapatot kell hogy támogassák. Emellett azt gondolom, hogy a csapat képes volt behozni a mérkőzésbe a szurkolókat azzal, ahogyan játszottak az első pillanattól kezdve. Fantasztikus futballt és remek szellemiséget láthattunk tőlük. Tudtuk, hogy kötelező megnyernünk ezt a mérkőzést, a szurkolók pedig velünk együtt lélegeztek minden egyes pillanatban, de ez nem csak mostantól, hanem a Tottenham elleni vereség vége óta így van. Ez egy kulcsfontosságú pillanat volt, az a lehető legjobb érzést biztosított a csapat számára akkor, amikor a legnagyobb szükségük volt rá. Ez a hét nagyon jól sikerült, egyetlen egy pillanatban se éreztük azt, hogy egy vereség után vagyunk. Az Old Trafford és közönsége reakciójától mindenki nagyon különleges hangulatban volt."

 

 

Szívszorító döntések

"Menedzserként ez volt az egyik leginkább szívszorító hét számomra, ugyanis olyan döntéseket kellett hoznom, amelyek értelmében Andreas Pereira és Matteo Darmian otthon kellett, hogy maradjanak, [Juan] Mata és [Scott] McTominay pedig csak a lelátóról nézhették a meccset, míg például a tartalék kapusunk, Anthony Martial és Ashley Young pedig egyetlen percet se tölthettek a pályán. Szívszorító volt, mert tényleg fantasztikus hetünk volt, és minden egyes játékos kivette a részét előzetesen a csapat sikeréből."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!