Mourinho értékelése

Jose Mourinho csapata szellemiségét és ellenállását dicsérte a Watford elleni győzelem után.


A menedzser kiemelte Romelu Lukaku, David De Gea és Marouane Fellaini szerepét. A belga csatár szerezte meg a vezető gólt, majd Chris Smalling is betalált az első félidőben, ám Mourinho szerint csapatának több gólt kellett volna szereznie, hogy lezárja a meccset azelőtt, hogy Andre Gray találata révén szépített a Watford.

 

A meccs utáni sajtótájékoztatón, valamint a BT Sportnak adott interjúban a szakember rámutatott, Lukaku becsúszó szerelése a második játékrészben jól szimbolizálta azt az ellenállást, mellyel a csapat átvészelte a nehéz időszakokat, miközben a másik kapu előtt is veszélyeztetett.

 

REMEK SZELLEMBEN JÁTSZOTTUNK
"Nagyon örülök a pontoknak, nagyon boldog vagyok a szellemiség miatt. Nagyon örülök azért, ami számomra a csapatszellemet képviseli, mint Lukaku becsúszó szerelése, miután 50 métert rohant hátra, segítve a csapatot. De egy kicsit idegesítő az, hogy az első játékrészben mindenünk megvolt ahhoz, hogy lezárjuk a találkozót. Ha úgy játszottunk volna a második félidőben, mint az első végén, és nem lett volna az utolsó 10 perc, akkor jelenleg sokkal másabb eredményről beszélnénk. De nem, a második félidő elejét sokkal lassabban kezdtük, nem voltunk agresszívak sem labdával, sem labda nélkül. Megadtuk nekik az esélyt az újjászületésre, a gólszerzésre és arra, hogy nehéz meccsünk legyen."

 

KIFIZETŐDÖTT A PONTRÚGÁSOKBA FEKTETETT MUNKA
"Gyakoroltuk a szögleteket a hét folyamán, és a legjobb dolog, amit egy edző láthat az, amikor a meccsen látja eredményét. Az utóbbi három meccsen ezek történtek - még a Tottenham ellen is egyszer. Azok a dolgok történnek, amiken dolgozunk; a pozíciós játékon, a mozgásokon. A pontrúgások azonban nagyon specifikus dolgok, mert olykor heteken át dolgozol rajtuk, de nem látni a munka eredményét. Úgyhogy amikor látni a hasznát, az nagy öröm az edzői stábnak."

 

SHAW KEZDŐ LESZ A BL-BEN
"Luke Shaw szerdán játszik. Egy bal bekkel nem tudjuk megtenni, Ashley Young pedig nem csak egy bal bekk, hanem jobb bekk is. Mindketten jól dolgoztak, de különböző játékosok és mindketten megértik, hogy egyikük egy fiatal labdarúgó, másikuk egy tapasztalt játékos, ez pedig nagyon jó számunkra. Plusz Darmian egy vészjátékos számomra; mindig készen áll mindenre."

 

DE GEA MINDIG OTT VOLT, AMIKOR SZÜKSÉG VOLT RÁ
"Csak egy védés, de az fantasztikus volt. Tudjuk, milyen egy jó kapus egy nagy csapatból. Olykor labdába sem érsz, olykor csak nézed a meccset. De a megfelelő pillanatban ott kell lenned. Ma az ő pillanata az volt, amikor az utolsó percben védett, ami jó neki és jó nekünk."

 

FELLAINI EGYSZERŰSÉGET AD NEKÜNK
"A Brighton és a Tottenham ellen is védelmi hibákat vétettünk. A Brighton ellen nem érdemeltünk győzelmet, de azt hiszem, a Tottenham ellen igen. Hat gól és védelmi hibák. Aztán két idegenbeli találkozó jött - nehéz meccsek, nehéz stadionokban a Burnley és a Watford ellen - és azt éreztem, a középső védőimnek, különösen az instabil pillanatokban szükségük van valakire, aki támogatja őket, aki egy első falat húz eléjük, de Marouane többet ad nekünk. Megadja nekünk ezt, de mellette minőséget és egyszerűséget is ad futballjával. Egyszerűen játszik, és jól! Szóval nagyon elégedett vagyok vele!"

 

 

SZUPER SMALLING
"Chris remek volt. Az egyetlen, amit nem szeretek, az a frizurája, de ki vagyok én, hogy mondjam neki ezt. De Victor [Lindelöf] is jó volt, valamint ismétlem, Marouane is nagyszerűen játszott. Két nehéz mérkőzésen nagyon nehéz dolguk volt. Két olyan mérkőzésen, ahol két csatár ellen kellett focizniuk, mert a Burnley és a Watford is két csatárral állt fel. Olyan csatárokkal, akik képesek labdát tartani, képesek befutásokat csinálni, jók a levegőben, erősek és okosak - szóval úgy vélem, ez a három srác nagyon fontos szereplő volt ma. És amikor egy középső védő gólt szerez, az még jobb!"

 

LE KELLETT VOLNA ZÁRNUNK A MECCSET
"Az utolsó fél órában talán csökkent az ambíció a csapaton belül.. Megadtuk nekik az esélyt arra, hogy kicsit agresszívebben játszhassanak és mikor gólt szereztek, tudtam, hogy mindig lesz esélyünk megszerezni a harmadik találatot. Ezért játszattam Martialt, mert több terület volt kontrák során, mivel Javi [Gracia] kicsit feltolta csapatát két új szélső védővel, Kikóval és a másik sráccal [Masina]. Azt gondoltam, mindig benne volt, hogy megszerezzük a harmadik gólt és lezárjuk a mérkőzést, sok ilyen lehetőségünk volt. Nem tettük, a meccs pedig nyílt volt a végéig."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!