Paul Scholes interjú

Paul Scholes varázslatos karriere során egyik, de talán legjobb formájának örvend. A 36 éves karmester elárulta, a játék iránti vágya erõsebb, mint korábban bármikor...


Elég sûrû a programod eddig ebben a szezonban - beszéltetek a menedzserrel arról, hogy mennyit fogsz játszani idén?

Nem, ezt soha nem mondja meg nekünk. Mindenkinek az a dolga, hogy bármikor készen álljon, ha szükség van rá. Mindennap keményen dolgozok és arra készülök, hogy bármelyik mérkõzésen pályára léphessek. Minél többször szeretnék lehetõséget kapni, de tudom, hogy tíz mérkõzést nem fogok lehúzni egymás után. Lesz olyan idõszak, amikor kicsit többet fogok pihenni, vagy csak csere leszek, de amíg mentálisan és fizikálisan képes vagyok felkészíteni magam, addig minden rendben.

 

Korábban azt mondtad, jobban szereted a kritikákat, mint a dicséretet. Az vezérel, hogy bebizonyítsd, az emberek tévedtek?

Néhányan leírtak, amikor pár éve volt az a bizonyos szemproblémám, de ez engem soha nem zavart. Tudtam, hogy az embereknek kétségeik vannak velem kapcsolatban, de én és az itteni orvosi stáb tudtuk, hogy rövid idõn belül újra rendben leszek. Szeretjük bebizonyítani, hogy az emberek tévedtek, igen. A múltban néhány játékosunk elég sok kritikát kapott, de mindig õk kerekedtek felül és bizonyították az embereknek, hogy nem kellett volna azt mondaniuk, amit.

 

 

 

 

Számos emlékezetes gólt szereztél a vasárnapi ellenfél, a Liverpool ellen az Old Traffordon, például 1998-ban, vagy 2006-ban...

A Triplázás szezonjában szerzett gólomat ballal lõttem, nem? Én magam is meglepõdtem, hogy befért a felsõ sarokba. Gyönyörû gól volt, de annak jobban örültem, hogy azzal nyertük meg a meccset! A 2006-os gólom szintén szép emlék, mert a klub színeiben vívott 500. mérkõzésemen született, ráadásul pont a Liverpool ellen. Nem volt egy szépségdíjas találat, de ugyanannyit ért.

 

Hízelgõnek találtad, hogy az elmúlt idõszakban sokan újra az angol válogatottba követeltek, vagy inkább zavaró volt?

Egy kicsit mindkettõ, de tényleg. A pletykák nélkül meglettem volna, de ez egyértelmûen megmutatta, hogy valamit nagyon jól csináltam az elõzõ szezon végén, úgyhogy végülis jó érzés. Talán, amikor fiatalabb voltam, akkor az ilyen médiavisszhang zavart volna, de mostanra nem nagyon tudnak felkavarni az ilyen dolgok.

 

Andersont sokan a Te hosszú távú utódodnak tartják. Mit kell tennie, hogy beváltsa a belé vetett bizalmat?

Ando egy klasszis középpályás. Csak most épült fel hosszú sérülésébõl, és az edzésen úgy tûnt, nagyon jól mozog. Nagyon ereje teljében van, sokat fut, emellett jól passzol és képes elõkészíteni, vagy önmaga gólt szerezni, ami minden középpályásnál nagyon fontos. Folytatnia kell továbbra is a kemény munkát. Amíg ez sikerül neki, addig nem lehetnek kétségeink afelõl, hogy nagy játékos lesz belõle.

 

Egy szurkolói kérdés

Melyik múlt, vagy jelenbeli játékossal játszanál együtt szívesen, ha lehetõséged lenne rá?

Ha egy valakit választhatnék, akkor az Zinedine Zidane lenne. Minden pályán töltött pillanatát öröm volt nézni, olyan volt, mintha egy Rolls-Royce száguldott volna végig a pályán. Számos gólt rúgott és készített elõ, és nagyon jó érzéke volt ehhez a játékhoz.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!