Korai csapathírek a Young Boys meccs előtt

José Mourinho a Watford elleni győzelmet követően korán betekintést engedett a berni Young Boys elleni Bajnokok Ligája mérkőzéssel kapcsolatos terveibe.


Ashley Young szombaton este kezdőként szerepelt a Vicarage Roadon, miután Luke Shaw agyrázkódást szenvedett az angol válogatottban, amely okán a hét nagy részén nem vehetett részt az edzésmunkában sem.

 

A 33 éves veterán remekül szállt be a védelem baloldalán a Vörös Ördögök 2-1-es győzelmével végződő mérkőzésen, amely maga után vonta az újságírók azon kérdését, hogy szerdán is a csapatban maradhat-e.

 

Mourinho azonban egyértelmű választ adott a kérdésre, és ismételten kiemelte, mennyire nagyra értékeli azt a teljesítményt, amelyet a 2018/19-es szezon során nyújtott eddig Luke Shaw.

 

"Shaw fog játszani szerdán" - kezdte a portugál, nyomatékosítva, hogy mennyire fontos a Unitednek az, hogy ilyen minőségű opciók állnak rendelkezésre a szélső védőposztokon.

 

"Képtelenek lennénk egy szezont végigjátszani egy baloldali védővel, Young pedig nem csak ott bevethető - képes a jobboldalon is játszani."

 

"Mindketten jól teljesítenek, és mindketten más típusú játékosok, de ők megértik, hogy az egyikük fiatal, a másik pedig tapasztalt, ez pedig kellemes helyzetet teremt számunkra."

 

 

A legutóbbi válogatott szünetig Shaw a Manchester United összes idei bajnokiját végigjátszotta a kezdőcsapat tagjaként, amelyeket követően számtalan dicséretet is bezsebelt menedzserétől. Az angol válogatott Spanyolországtól elszenvedett veresége során elszenvedett fejsérülése valamelyest megtörte ezt a lendületét, de a menedzsere legutóbbi szavai önbizalommal tölthetik el.

 

Mourinho szintén elismerően áradozott Matteo Darmianról is - aki a Lódarazsak elleni mérkőzést végig csak a kispadról szemlélhette.

 

"Darmian az emberem vész esetére" - tette hozzá José.

 

"Ő mindig készen áll, bármilyen feladatról is legyen szó."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!