Herrera: A topcsapatok a legjobbat hozzák ki belőlünk a BL-ben

Ander Herrera és a Manchester United Bernben kezdi meg a héten a Bajnokok Ligája idei szezonját, ahol a H-csoport nyitófordulójában a Young Boys lesz az ellenfelük.


Herrera, aki abszolút műértő a futball világában és számtalan bajnokságot nyomon követ, ült le a ManUtd.com stábjával a csapat idei első nemzetközi kupaszereplése előtt és elmondta, milyen kihívások várnak a csapatra Európában...

 

A topcsapatok a legjobbat hozzák ki belőlünk

"Nagy kihívások elébe nézünk, de boldog vagyok a csoportunk sorsolásával, mert szerintem a topcsapatok ellen jobb teljesítményre vagyunk képesek, a Juventus pedig jelenleg Olaszország legjobbja. Lenyűgöző teljesítményt produkáltak az elmúlt néhány évben, nagyon erős klubnak tűnnek - a játékosok, a menedzser és a szurkolók közötti kapcsolat nagyszerű. Úgyhogy szerintem mindegyik szurkolónk számára érdekes lesz, Paul Pogbának pedig egészen különleges élményekre van kilátás, ahogyan Cristiano Ronaldonak is. Jó lesz azon a mérkőzésen játszani."

 

Újra együtt

"Ő [Cristiano] már járt itt ellenfélként a Real Madriddal és szerintem a szurkolóink továbbra is imádják őt, mert nagyszerű dolgokat tett a klubért. De remélem, hogy mindezt csak a mérkőzés előtt élvezheti ki! [nevet] Nagyon különleges lesz Paul számára a Torinóba való visszatérés. Gyerekként került oda és férfiként távozott, majd tért haza. Szerintem az ottani szurkolók is szeretik őt még mindig és meleg fogadtatásban részesítik majd. Mindenképpen különleges mérkőzésként kell tekintenünk erre a két összecsapásra."

 

A Juve szinte megállíthatatlan volt

"Manapság a Juve kapcsán nem csak a védelemről kell beszélnünk, mert támadásban is nagyon erősek. Kiegyensúlyozott, nagyon tapasztalt csapat, amelyben nagyszerű játékosok játszanak, amit az elmúlt évek remek teljesítményei is mutatnak. Általában a Milan és az Inter szokott harcban lenni velük a bajnoki címért, de az elmúlt években a Juve szinte megállíthatatlan volt, úgyhogy minden gratulációm az övék. Ettől függetlenül azon leszünk, hogy legyőzzük őket, ennek elérése pedig nagy kihívást jelent majd számunkra."

 

 

A Valencia erős

"Szerintem a Valencia visszatért arra az útra, ami alapján korábban megismertük, és újra képesek negyeddöntőkbe, elődöntőkbe vagy döntőkbe kerülni. Szerintem ők is nagyon erős csapatot képeznek, remekül felépítették magukat. Ismerem a menedzserüket és a játékstílusukat, mindig ugyanabban a rendszerben szerepelnek, amelyben nagyon erős teljesítményre képesek. Nagyon hitet tettek a 4-4-2-es játékrendszer mellett, amelyben mindkét csatáruk nagyon mobilis. Egyáltalán nem szabad lebecsülnünk őket, mert nagyon de nagyon erős csapatuk van."

 

Mestalla erőpróba

"Nagyon jó stadion a Mestalla. Mostanság nagyon erős a kapocs a szurkolók és a csapat között. Néha elég keményen bántak a szurkolók a játékosaikkal, mert nem játszottak jól, de az elmúlt években nagyon jól szerepelnek és újra erős a kapcsolatuk. Amikor a Valencia otthon játszik a Barcelona vagy a Real Madrid ellen, akkor nagyon nehéz akár még egy pontot is szerezni tőlük a Mestallaban, úgyhogy nekünk is kemény feladatunk lesz ott."

 

Nincs mit vesztenie a Young Boysnak

"Ők az a csapat, akiknek nincs mit veszteniük, mert három nagy csapat ellen fognak játszani. Ők valószínűleg egy ugyanolyan fiatal csapat, mint amilyen a Basel volt tavaly, akik tele vannak vággyal és elvárásokkal arra, hogy jól teljesítsenek, az pedig nagyon nehézzé fogja tenni az ellenük való jó szereplést, hogy nincs vesztenivalójuk. Ha nem tévedek, akkor műfüvön játszanak, ehhez pedig rögtön alkalmazkodnunk kell, mivel ellenük kezdünk idegenben."

 

 

Az esti meccsek varázsa

"Érdekes csoportunk van, amely egyben nagyon kemény is lesz - szerintem ez egy vérbeli Bajnokok Ligája csoport, az ilyen meccseken pedig fantasztikus érzés szerepelni. Spanyolországban is szoktunk esti összecsapásokon játszani és szerintem ezek az alkalmak mindig nagyon különlegesek, azt mondhatnám, hogy romantikus hangulata van [mosolyog], éppen ezért lenyűgöző lesz majd ilyen meccseken játszani, különösen otthon, de ha tovább akarunk jutni, akkor első dolgunk a Young Boys idegenbeli legyőzése lesz. Nem gondolunk a Juventusra és a Valenciara. Ha sikerült három ponttal kezdenünk, akkor közelebb lennénk a célunkhoz, de mindig csak a következő meccsre szabad koncentrálnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!