De Gea: magabiztosak és harcra készek vagyunk

David de Gea immáron hatodik Bajnokok Ligája szezonjára készül a Manchester United színeiben, s legalább annyira elszánt, mint a korábbi idényekben, hogy sikerrel járjon a legrangosabb európai kupában csapatával. A Vörös Ördögök hivatalos honlapjának adott választ pár kérdésre a spanyol hálóőr.


Újra itt a Bajnokok Ligája – mennyire várod a rajtot?

„Számomra és mindazok számára, akik szeretik a focit a Bajnokok Ligája az egyik legjobb sorozat Európában – és egyben az én személyes kedvencem. Két meccset nyertünk zsinórban – két kemény, idegenbeli meccset -, úgyhogy magabiztosak vagyunk. Tisztában vagyunk viszont azzal is, hogy most is nehéz mérkőzés vár ránk, mert egy remek csapatról van szó, szóval készen kell állnunk a küzdelemre.”

 

Mesterséges pályán fogtok játszani – számodra, mint kapus, különbséget jelent ez?

„Biztosan más lesz, mintha egy szokványos pályán játszanánk, de attól még ugyanúgy fociznunk kell, mint máskor. Meg kell próbálnunk jól játszani és megnyerni a meccset. Tény, hogy nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy műfüves pályán játszunk, úgyhogy kissé más lesz majd - valamivel nagyobb kihívás számunkra. De ugyanúgy megpróbáljuk majd a saját játékunkat hozni, és bár kemény összecsapás lesz, ha a legjobb teljesítményünkkel rukkolunk elő, megnyerhetjük a meccset.”

 

De Geáék nem becsülik alá a Young Boys-t, sőt, elismerik a svájci csapatot

 

A United egy nehéz csoportba került; mennyire fontos, hogy jól startoljunk?

„Az emberek azt gondolhatják, hogy ez egy lefutott meccs, de mi nem így kezeljük. Megnéztünk pár videót róluk, és azt kell mondjam, hogy kiváló csapatuk van. Otthon játszanak a szurkolóik előtt, úgyhogy mindenképpen kemény találkozóra számítok.”

 

Valójában mennyire nehéz idegenben játszani a Bajnokok Ligájában?

„A Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is mindig nehéz az idegenbeli szereplés. Minden egyes csapat kiváló és egytől egyig kihívást jelentenek. Csak magamat tudom ismételni, nehéz meccs lesz.”

 

Érezhető a játékosokon az elszántság a tavalyi Sevilla meccs csalódása után?

„Természetesen. Idén megpróbálunk tovább eljutni, mint a tavalyi szezonban. Ez egy különleges sorozat és különleges a Manchester United számára is. Mi a United vagyunk és mindig nyerni akarunk. Európa legjobb csapatai ellen rendre nehéz dolgunk van, de harcolni fogunk a sikerért.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!