Mourinho reakciója a Young Boys legyőzésére

José Mourinho egy "jó" Manchester United teljesítmény után állhatott az újságírók rendelkezésére azt követően, hogy csapata idegenben 3-0-ra legyőzte a Young Boys együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában.


Nehéz kezdés után jó teljesítmény

"Elvégeztük a feladatunkat. Fenomenálisnak nem nevezném, de elég jónak igen. Boldog vagyok. Megtudom érteni az okait annak, hogy miért nem kezdtünk jól, miért telt 25 percünkbe, hogy kezünkbe vegyük az irányítást, tudom, hogy miért forszírozta a játékot a legelején a Young Boys. Ugyanezt csinálták a Dinamo Zagreb ellen is. Tudják, hogy az ellenfeleknek mennyire nehéz ilyen talajon játszaniuk, úgyhogy megnyomták a meccs elejét és problémákat is okoztak számunkra. A gól megváltoztatta mindezt és aztán már irányítottuk az eseményeket. Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjünk."

 

Shaw és Dalot

"Szerintem Diogo és Luke is nagyon jól játszott - mindketten veszélyt jelentettek. Fantasztikus volt a mozgásuk, a beadásaik, a passzaik élményszámba mentek, benne voltak a legveszélyesebb helyzetek kidolgozásában, emellett pedig még jól is védekeztek. Mindketten jól teljesítettek, de Luke természetesen már évek óta itt játszik, míg Diogonak ez volt az első meccse a klubnál, ráadásul egy térdműtét után. Szerintem remek teljesítményt láthattunk tőle - megmutatta, milyen potenciál lakozik benne. 19 éves védőről beszélünk, aki még több mint 10 évig erősítheti a Manchester Unitedet."

 

Pogba teljesítménye

"Ez jó volt. A mérkőzés végére egy kicsit fáradtnak érezte magát, ezért cseréltem le, de igen, remekelt, klasszis teljesítményt nyújtott, és diktálta azt az iramot, amire a csapatnak néha szüksége volt, hogy átlendüljön a holtpontokon. Képes volt tempóváltásokra, labdatartásra és hogy irányítása alatt tartsa az eseményeket. Természetesen meg kell említeni azt is, hogy milyen parádés gólt szerzett és a büntető elvállalása a személyiségéről is képet adott, mert ha valaki kihagy egyet, akkor utána vannak kétségei, hogy elvállalja-e újra, de benne semmi ilyesmi nem merült fel."

 

 

A műfüvön való szereplésről

"A tegnapi edzés után, amely csak könnyített volt, voltak olyan játékosaim, akik érezték a térdüket, a bokájukat vagy a hátukat. Ezek súlyos fájdalmak voltak. Ez nem könnyű környezet, főleg, ha valaki egyáltalán nincsen hozzászokva, úgyhogy szerintem felmerültek félelmek bennük egyes összecsapásoknál. Az emberek Angliában ahhoz vannak hozzászokva, hogy nagy méretű, jó minőségű, vizes vagy esős talajon szerepelnek. A klubok odafigyelnek az öntözésre és a futballt így sokkal szebben is lehet játszani. Most, hogy a mérkőzésnek már vége, elmondhatom, hogy nem tudom megérteni, hogyan lehet Európa legrangosabb kupasorozatában műfüves pályán mérkőzést rendezni."

 

Sorozatban harmadik győzelem

"A félidőben elmondtam a játékosaimnak, hogy sorozatban ez a harmadik alkalom, hogy 2-0-s előny birtokában vonulhatunk a szünetre. A Burnley ellen nem döntöttük el végérvényesen a találkozót, de nem kaptunk gólt sem; a Watford szépíteni tudott és bajban voltunk. Ma ezt még inkább megtapasztalhattuk volna, de a játékosokban volt felelősségérzet a második félidőben is és kimondottan ambicionálták a harmadik gól megszerzését. A két vereségünk után sorozatban aratott három idegenbeli győzelmünkben az tetszett, hogy mindezeket meggyőző teljesítménnyel tudtuk elérni. Most azonban szombaton ismét hazatérhetünk."

 

Két jó ellenfél a láthatáron

"Fontos volt számunkra a győzelem, mert valószínűleg, hangsúlyozom valószínűleg, minden csapat hat pontot fog gyűjteni a Young Boys ellen. Úgyhogy fontos volt  ma számunkra, hogy ne veszítsünk pontokat, de most az egymás utáni három meccsünkből kettőt a Juventus, egyet pedig a Valencia ellen játszunk majd és természetesen ezeken a mérkőzéseken, ez ellen a két jó ellenfél ellen is pontokat kell szereznünk a továbbjutás érdekében."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!