Fred a United 500. gólszerzője

Fred a minap beírta nevét a United rekordkönyveibe azzal, hogy megszerezte első gólját a Vörös Ördögök mezében a Wolves ellen 1-1-re végződő bajnokin.


A brazil válogatott középpályás, aki a nyáron érkezett a Shakhtar Donyeck csapatától, az első félidőben szerezte meg ominózus gólját, melyet Paul Pogba készített elő egy finom mozdulattal neki. Bár a mérkőzés, melyet Sir Alex Ferguson ismét a lelátóról követett, végül csalódással ért véget Joao Moutinho egyenlítőtalálatának köszönhetően, Fred góljával elmondhatja magáról, hogy ő a United történelmének 500. gólszerzője.

 

A bajnoki évad nyitómeccsén Luke Shaw szintén első gólját jegyezte még a Leicester ellen, így ő volt a klub 499. játékosa a történelemben, aki gólt szerzett a csapat színeiben – előkészítve a lehetőséget Frednek arra, hogy félezredes váljon belőle.

 

Fredék itt még önfeledten ünnepeltek a Wolverhampton ellen

 

Rooney vezeti az örökranglistát

Érdekesség, hogy az évek során összesen 189 öngólt is szereztek a United ellen, míg a gólszerzők örökranglistáján természetesen Wayne Rooney áll.

 

A United korábbi csapatkapitánya, aki jelenleg az MLS-ben szereplő DC United játékosa, a sokáig élen álló Sir Bobby Charltontól vette át az első helyet még 2017. januárjában egy Stoke City elleni kései szabadrúgásgóllal.

 

Az Egyesült Királyságon kívülről érkező játékosok közül Ruud van Nistelrooy érte el a legtöbb találatot, kereken 150-et. A Sir Alex Ferguson irányítása alatt tündöklő egykori holland csatárfenomén ezzel a 11. helyen áll az örökranglistán. A jelenlegi keretből tán sokak számára meglepő, de Juan Matának van a legtöbb gólja, számszerűen 39.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!