Merson: Sanchez elveszettnek tűnik a Unitedben

A Sky Sports szakértője, Paul Merson meglátása szerint Alexis Sanchez nem találja a helyét a Manchester Unitedben, köszönhetően többek közt annak, hogy stílusához nem passzol Jose Mourinho játékrendszere.


Sanchez kétségkívül szenved januári érkezése óta, legalább is képtelen áttörést hozni a United játékába. 17 alkalommal lépett eddig pályára a Premier League-ben, amiken mindösszesen két gólt jegyzett – legutóbbi majdnem félévvel ezelőtt született.

 

Merson úgy érzi, hogy Sancheznek egyszerűen nincs helye az Old Traffordon, nem úgy, mint előtte az Arsenalnál, ahol olyan hadrendben játszott, ami a legjobbat hozta ki a chileiből.

 

„Egy kissé elveszettnek látszik momentán, de lehet, hogy csak az önbizalmáról van szó” – mondta Merson. „Nem hiszem el, hogy már csaknem hat hónapja nem lőtt gólt. Egy olyas valakitől, akitől a legjobbat várnánk, pláne támadóként, ez nagyon hosszú idő.”

 

„Szenved a Manchester Unitednél. Nem alakítanak ki annyi helyzetet, mint az Arsenal. Az Arsenalnál minden a támadásról szól, de az Old Traffordon nem ebben a felfogásban játszanak. Ha az Arsenal meccset játszik, szinte fejvesztve törnek előre, a Manchester Unitednél viszont nem ez a helyzet.”

 

A Sky Sports szakértője szerint Sanchezt meggondolatlanul hozták az Old Traffordra

 

„A Unitednél van egy bizonyos struktúra, ami úgy hangzik, hogy először is ne kapjunk ki, aztán meglátjuk mi lesz. Ezért gondolom, hogy nehéz számára ez a szituáció. Azzal együtt mondom ezt, hogy az Arsenalnál igaz szabad kezet kapott, mégse voltak sikeresek – nem nyertek semmit.”

 

„Valahol a nyomásról van szó. Amikor az Arsenalnál játszott, ő volt a csapat legfontosabb láncszeme. Minden rajta ment keresztül és kísérletezhetett a pályán. Minden szegletén meg tudott csinálni egy cselt, vagy egy passzt, és ha nem úgy jöttek össze neki a dolgok, akkor is játszott a következő meccsen. Az Old Traffordon ezt már nem teheti meg.”

 

„Láthattuk Jose Mourinho esetét Eden Hazarddal is a Chelsea-nél. Ha nem mész vissza védekezni, nem kíséred vissza a szélsővédőt, akkor véged, következő héten nem játszol. Az Arsenalnál ilyen nem fordult elő.”

 

Merson egyébként még azt is megkérdőjelezte, hogy Sanchezre egyáltalán szüksége volt-e igazán a Unitednek. A szakértő álláspontja szerint az Old Traffordon a legnagyobb motivációt az jelentette a dél-amerikai megkaparintásában, hogy az ne a városi rivális City-nél kössön ki.

 

„Ezzel Marcus Rashfordtól, egy fiatal tehetségtől veszik el a lehetőséget” – mondta Merson. „Tény, Rashford nem villogott a BL-ben múlt héten. Mourinhónak meg is volt a lehetősége, hogy azt mondja neki a meccs után, ’nem ezt vártam tőled’.”

 

„Problémát jelent az is, hogy óriási fizetést adnak neki (Sancheznek, szerk.). Nem tudom, hogy egyáltalán a United akarta-e őt. Inkább arról volt szó, hogy mivel más kiszemelt nem akadt, majd megvesszük őt, így legalább a City nem tudja leigazolni. A baj csak az, hogy végül bizonyos értelemben a visszájára sült el.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!