De Gea a FIFA Év Csapatában

David de Geát nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy a labdarúgó világszövetség tegnapi, Londonban megrendezett éves díjátadógáláján beválasztották az elmúlt év legjobb csapatába.


A 27 éves hálóőr a 2017/18-as szezon alapján került be az említett 11-be, melyet világszerte összesen 65 ország nagyjából 25000 profijának szavazása alapján hoztak nyilvánosságra.

 

De Gea nagy küzdelemben múlta felül Gianluigi Buffont, Thibaut Courtois-t, Keylor Navas-t és Marc-Andre ter Stegent. A United kapusa nem okozott nagy meglepetést azzal, hogy idén is helyet kapott a legjobbak közt, hiszen újabb, fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a 2017/18-as idényben. 18, kapott gól nélkül megvívott Premier League bajnokijával pályafutása első Aranykesztyű díját is bezsebelhette májusban.

 

De Gea egyike volt azon három Premier League játékos közül, akik képviseltették magukat a legjobb 11 közt a Chelsea-s N’Golo Kante és Eden Hazard mellett. Érdekesség, hogy a rekordpontszámmal bajnok Manchester City-ből egyetlen játékos sem került be az álomcsapatba, mint ahogy a szintén kimagasló szezont produkáló Mohamed Salah sem.

 

Nem úgy, mint a zsinórban harmadik Bajnokok Ligáját nyerő Real Madrid játékosai, akik közül Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric (legjobb játékos is egyben), valamint egy bizonyos Cristiano Ronaldo is a választott nevek között volt. A csapat többi tagjai: Dani Alves, Kylian Mbappe és Lionel Messi.

 

A United sztárjai, Nemanja Matic, Paul Pogba és Romelu Lukaku bár tagjai voltak a szűkített keretnek, végül sajnos nem választották be őket a végső összeállításba.

 

FIFA FIFPro Világválogatott 2018

Kapus: David De Gea

Védelem: Dani Alves, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo

Középpálya: Luka Modric, N’Golo Kante, Eden Hazard

Támadók: Kylian Mbappe, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo

 

De Gea a trófeával (kép)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!