West Ham United 3-1 Manchester United

Ezzel a vereséggel a Manchester United beállította eddigi leggyengébb szezonkezdését, hét forduló után 10 pontot gyűjtöttek a Vörös Ördögök.


A hazaiak azonnal a manchesteriek tudtára akarták adni, hogy sok jóra nem számíthatnak ma és azonnal a tizenhatosuk elé szorították a vendégeket, akik nem is bírták ki sokáig a nyomást és már a hatodik percben hátrányba kerültek. Egy szép kiugratás után Zabaleta beadását sarkazta kapuba Anderson. De Geának esélye sem volt a védésre.

 

Sajnos a gól sem sokat lendített a Vörös Ördögökön, továbbra is a Kalapácsosok akarata érvényesült. Eltelt a félidő harmada, mire értékelhető megmozdulásokat láthattunk Pogbáéktól. Bár Martial és Lukaku előtt is adódott lehetőség, egyikük sem tudott gólt szerezni ezen időszakban, így maradt a hazai vezetés.

 

Pellegrini gárdája megszilárdította védekezését, így az utolsó 15 percben megint inkább a Manchester térfelén járt a labda. Már csak percek voltak hátra, mikor növelte előnyét a WHU - egy szögletet követően Yarmolenko tologatta a labdát, majd amikor lövésre szánta el magát, Lindelöf épp elfutott előtte, a védő szerencsétlenségére a játékszer pont úgy pattant, hogy arra De Gea reagálni sem tudott, 2-0 a hazaiaknak.

 

Fordulás után sem változott sok minden, a manchesteri játékosok ugyanúgy "töketlenkedtek", mint az első 45 percben, teljes fejetlenség volt a csapaton belül. Talán edzőbuktatás a cél náluk... Ha így van, az a szurkolókkal szemben is rendkívül ocsmány húzás, mert amit ezen a meccsen műveltek, azért fizetést sem nagyon kellene kapni.

 

Rashford beállításával többet támadott a United és a 64. percben hatalmas lehetőség adódott a szépítésre, ám Fellaini fejesét Fabianski bravúrral mentette. Kezdett nyomni a manchesteri alakulat, de félő volt, hogy egy kontrából újabb gólt szereznek a hazaiak. Főleg úgy, hogy Young szögletei rendkívül haszontalanra és pontatlanra sikeredtek.

 

A 71. perc végre manchesteri gólt hozott, de ez még csak a szépítésre volt elegendő: egy baloldali szöglet szállt a rövidre, Rashford megelőzött mindenkit és csodálatos mozdulattal, sarokkal a kapuba talált, 2-1!

 

Sokáig nem reménykedhettek a Fanatikusok, a 74. perc újabb gólt hozott. Noble zseniális passzt osztott Arnautovic-nak, aki két védő között lépett ki és csak a kapussal állt szemben, szerencsétlen De Gea tehetetlen volt ennél a gólnál is, 3-1!

 

Az utolsó 15 perc újra szenvedősre sikeredett, a vendégek képtelenek voltak komoly helyzetet kialakítani. Igazából apró helyzeteket sem sikerült, egyetlen McTominay-lövés volt, ami említésre méltó, de azt szögletre tolta Fabianski.

 

Ezzel a vereséggel tovább mélyül a manchesteri gödör, melyből talán már ki sem lehet mászni, legalábbis ezzel a menedzserrel nem.

 

 

 

Premier League, 7. forduló
West Ham United 3-1 Manchester United
Olympic Stadium

 

Vezette: Michael Oliver

 

West Ham: Fabianski, Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku, Rice, Yarmolenko(Snodgrass 72.), Noble, Obiang, Felipe Anderson, Arnautovic(Antonio 84.)
Nem használt cserék: Adrian, Ogbonna, Fredericks, Lucas Perez, Diangana

 

Man Utd: De Gea, Young, Smalling, Lindelöf(Rashford 57.), Shaw, McTominay, Matic, Fellaini, Pogba(Fred 70.), Lukaku, Martial(Mata 70.)
Nem használt cserék: Bailly, Grant, Ander Herrera, Darmian

 

Gólszerző: Anderson 5', Yarmolenko 44', Arnautovic 74' illetve Rashford 71'

 

Sárga lap: Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!