Mourinho a Valenciaról, a H-csoportról és a szurkolókról

José Mourinho exkluzív interjút adott a MUTV-nek a ma esti, Valencia elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőző sajtótájékoztatója előtt. Lássuk, mit mondott...


José, először is, a Bajnokok Ligája H-csoportjának kontextusában mennyire lesz fontos mérkőzés a ma esti, Valencia elleni?

Fontos lesz. Megnyertük az első csoportmeccsünket, de hogy őszinte legyek, minden tiszteletem a Young Boysé, viszont szerintem a Juventus és a Valencia is ugyanúgy fog eljárni ellenük, mint tettük azt mi, azaz legyőzik majd őket. Tehát az ellenük szerzett három pontnak nincsen olyan nagy jelentősége, csak egy csoportbeli harmadik helyet, és egy tavaszi Európa-liga szereplést érhet, ezt a pozíciót pedig nem szeretnénk magunkénak tudni. Nagyon fontosak a Valencia és a Juventus elleni mérkőzések. Nem gondolom úgy, hogy a mostani kulcsfontosságú lenne, mert még csak a csoportkör második fordulójában járunk, de nagyon fontos pontokat lehet itt is szerezni.

 

Relatíve gyenge szezonkezdésen van túl a Valencia, és csak a múlt hétvégén tudták megszerezni első győzelmüket idén. Mire számít tőlük?

Rengeteg döntetlen, de csak egy vereség. Egy jó csapat, jó játékoskerettel, ahol minden posztra két nagy kvalitással rendelkező játékosra számíthatnak, tehát nagyon kiegyensúlyozottak. Nagyon nehéz ellenfelek, mert a két kiváló belső védőjük megfelelő alapot jelentenek nekik, a széleken és a csatársorban pedig nagy sebességgel tudnak akár kontratámadásokat is vezetni. Pontosan az utóbbira számítok - ők egy olyan csapat, akik jelenleg nulla ponttal állnak a Bajnokok Ligájában egy Juventus elleni vereség után. Tudják, hogy ezután két Young Boys elleni meccsük következik majd, ahol egészen biztos vagyok benne, hogy begyűjtik majd a hat pontot, de szerintem az Old Traffordon is megpróbálnak majd minél többet kihozni magukból.

 

Támadószellemű csapatnak tartja őket? Általában 4-4-2-es felállásban, két csatárral játszanak...

Ők egy nagyrészt kontratámadásokra építő csapat. Nagyon kompakt módon, négy védős rendszerben védekeznek. Ahogy mondtam, a védelmük közepe bivalyerős, olyan játékosokkal teletűzdelve, mint például Ezequiel Garay, aki hihetetlen tapasztalattal és fizikummal rendelkezik. Aztán ott van a támadósoruk, amelyben Rodrigo, [Michy] Batshuayi és [Kevin] Gameiro közül kettő mindig játszik. Nagyon direkt módon kontráznak, életveszélyesek.

 

 

Szereti az európai kupamérkőzéseket? Edzői karriere során számtalanszor volt lehetősége részt venni ilyen alkalmakon...

Szeretem őket, persze. Mindenki imádja az európai kupaporondot - nagy meccsek, rangos ellenfelek más országokból, más kultúra, különböző stílusok. Ha azt kérdezik tőlem, hogy a kieséses szakasz-e az igazi sava-borsa-e ennek a sorozatnak, akkor természetesen az a válaszom, hogy igen, de a csoportkör is - különösen a mostani csoportunk, amely egyike az idei két legerősebbnek - nagyon fontos, mert minden meccsnek és pontnak jelentősége van.

 

Tekinthető az Old Trafford döntő faktornak egy európai kupaéjszakán is?

Inkább azt mondanám, hogy a játékosok hozzáállása a legfontosabb, a szurkolóktól nem kérhetek ennél többet. Nem tudok annál többet kérni, mint amilyen támogatásban részesítenek minket hazai pályán. A rossz eredmények ellenére sem. Itt az idő, hogy a játékosok bizonyítsanak a pályán és megmutassák [a szurkolóknak], hogy ugyanannyira szeretik ezt a klubot, mint ők.

 

Végül, egy Valencia elleni győzelem felszabadulást jelentene minden és mindenki számára?

Nem szeretnék idáig elmenni ebben a kérdésben. A mérkőzés önmagában is elég nehéz lesz anélkül, hogy még plusz súlyt határoznánk meg hozzá. Ez egy nehéz meccs, győznünk kell, ha jó helyzetbe akarunk kerülni, és minimum nem szabad veszítenünk, ha a saját kezünkben akarjuk tartani a sorsunkat.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!