Partner klubot keres a United?

A spanyol Marca olyan hírrel állt elő a szombati számában, ami fel fogja kelteni a United szurkolók figyelmét.


A hírek szerint az angol rekordbajnoknak nagy tervei vannak a jövőre nézve, ugyanis tisztában vannak vele, hogy nincs értelme mindent megváltoztatni minden alkalommal, amikor új menedzser érkezik a klubhoz. Számtalan jelentést lehetett már olvasni arról, hogy új rendszert akarnak kiépíteni az Old Traffordon, a Marca pedig azt állítja, hogy ennek egyik szerves része az lesz, hogy a Manchester United partner klubokat akar majd találni különböző országokban.

 

Példaként a Manchester City és a spanyol Girona kapcsolatát is megemlítik, de ez egy olyan terület, amivel már a United is többször foglalkozott (Royal Antwerp - a szerk.).

 

A Marca - nem meglepő módon - úgy hiszi, hogy "az első nagy cél" az lenne a Vörös Ördögök számára, hogy Spanyolországban találják meg az első partnerüket.

 

Az Antwerp 2009-ben anyagi okokra hivatkozva felfüggesztette a kapcsolatát a manchesteri klubbal
Az Antwerp 2009-ben anyagi okokra hivatkozva felfüggesztette a kapcsolatát a manchesteri klubbal

 

Ez lehetőséget adna a United számára, hogy a kiszemelt partnerhez küldjék el a játékosaikat kölcsönbe, ami egyben sokkal nagyobb befolyást, beleszólást biztosítana a számukra, a szokásos, ideiglenes kölcsönszerződésekkel szemben.

 

Arra is remek megoldás lehetne, ha a klub egy olyan játékost szeretne leigazolni, aki az Európai Unión kívülről érkezik, és nem tudják egyből elintézni a munkavállalási engedélyét.

 

Habár a Marca ezt nem említi, de az tény, hogy a jelenlegi helyzetben nem rossz ötlet ennek a lehetőségét felderíteni. A Brexit esetében még az Európai Unión belülről érkező fiatal játékosokat is problémás lehet majd leigazolni.

 

Konkrét partner klub név még nem merült fel.


sportwitness

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!