Fred visszaemlékezett BL-bemutatkozására

A Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt Fred visszaemlékezett azokra az időkre, amikor bemutatkozott a sorozatban.


A brazil középpályás 30 alkalommal (köztük hatszor selejtezőben) szerepelt Európa elit sorozatában még a Shakhtar Donetsk színeiben. 2013 decemberében az Old Traffordon is pályára lépett, ahol 1-0-ra nyertek a Vörös Ördögök.

 

Visszaemlékezve bemutatkozására, a Real Sociedad elleni, 2-0-ra megnyert mérkőzésre, Fred elmondta: "Szenzációs volt. Videójátékkal játszottunk Bajnokok Ligája meccset, szóval az, hogy képesek vagyunk játszani abban a sorozatban a Shakhtarral, hallani a híres himnuszát ezúttal a stadionban...számomra csodálatos érzés volt."

 

"Visszahoz minden emléket a kezdetekről, minden segítségről, amit a családomtól kaptam, miközben felnőttem. Az, hogy képes vagyok a Bajnokok Ligájában játszani, igen boldoggá tesz - ha nyerünk meccset, akkor még boldogabb vagyok."

 

 

Fred a brazil Internacional csapatától került a Shakhtarhoz, ahol öt évig szolgált, három bajnoki trófeát és három ukrán kupát nyert. Azonnali hatást ért el Ukrajnában, hiszen bemutatkozásán két gólt szerezve hozzájárult, hogy a donyecki csapat megnyerje a Szuperkupát a Chernomorets Odesa ellen.

 

"Az Internacional nem akart elengedni, de sok brazil volt a Shakhtarnál. Ők azt mondták nekem, nagyszerű volt a klub, sokat nőtt, fejlődött, szóval úgy döntöttem, meglépem ezt és nagyon boldog voltam."

 

"Az elején mindig lesz alkalmazkodási folyamat. A brazil fociból átmenni Európába nagyon más. Az első meccsen sikerült két gólt szereznem, de utána sokáig nem játszottam. Nehéz volt hozzászokni a hideghez, nagyon más volt, de végül sikerült alkalmazkodni. Nagyon boldog voltam a Shakhtarnál töltött öt évem alatt, sokat köszönhetek nekik."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!