Mourinho reakciója a Juve elleni vereségre

José Mourinho továbbra is reménykedik a Bajnokok Ligája csoportköréből való továbbjutásban, annak ellenére, hogy hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedtek a Juventus együttesétől kedden este.


Elismerés a Juvenek

"Szerintem a Juventus az a fajta csapat, akik ha vezetnek, akkor nagyon de nagyon nehéz ellenük gólt szerezni. Azt is gondolom, hogy a támadóinkhoz sem 'ragadt' a labda kellőképpen. A dolgok nem a kedvünk szerint alakultak, de mindenki próbálkozott, és mentálisan is erős volt egészen a legvégéig. Ezt a Juventus is érezte, és az első félidőben tapasztalt irányító szerepük után a második játékrészre védekezésre rendezkedtek be. Még egy plusz belső védőt is pályára küldtek a lenyűgöző [Giorgio] Chiellini és [Leonardo] Bonucci alkotta párosuk mellé. Ők ketten a Harvardon taníthatnák azt, miként legyen valaki világklasszis középső védő. Ez egy rendkívül nagy tehetséggel megáldott csapat - minden poszton klasszisok állnak rendelkezésükre. Úgyhogy ez egy nehéz meccs volt számunkra. A meccs előtt és alatt is azt gondoltam, hogy teremhet babér számunkra, de végül ez nem volt lehetséges. Nem sikerült gólt szereznünk, de a játékosokkal elégedett vagyok."

 

Őszinte elemzés

"Azt kell hogy mondjam, a Juventus más szintet képvisel hozzánk képest, és ha ezt az emberek nem hajlandóak elfogadni, akkor az az ő bajuk. Én mindig megpróbálok őszinte lenni. Más minőség, stabilitás, tapasztalat, tudás áll rendelkezésükre, a csapatuk alapját pedig olyan játékosok alkotják, mint Chiellini és Bonucci. Ez pedig lehetőséget biztosít számukra, hogy szabadon játszanak támadásban. Olyan játékosok révén, mint Cristiano Ronaldo és Dybala, folyamatosan nyomás alatt tartják az ellenfeleket. Ha elveszítik a labdát? Nem probléma, mert ott teremnek rögtön. Azt gondolom, hogy a játékosok erőfeszítései gólt érdemeltek volna az utolsó percekben a második félidőben. Megérdemeltünk volna egy döntetlent, egy pontot, de nem volt lehetséges. De nincsenek kifogásaim a fiúkkal kapcsolatban. Pozitív érzéseim vannak az erőfeszítéseiket látva, vasárnap pedig újabb olyan meccs vár ránk, amelyre gondolnunk kell."

 

Különbség a Juventushoz képest

"Elég [nagy]. Elég nagy. Mint tudják, a Juventus hét éve hazája bajnokcsapata. Az elmúlt négy évben kétszer játszottak döntőt a Bajnokok Ligájában és még így se elégedettek azzal, amit eddig elértek. A világ legjobb játékosait akarják maguknál tudni. Nagy klub, nagy múlttal, de emellett hatalmas vággyal és fényes jövőképpel is. Mindent beleadnak ahhoz, hogy nyerjenek, és nem csak a Bajnokok Ligáját tekintve, hanem a Triplázásra is gondolva. Mivel otthon folyamatosan nyernek, ezért normális, hogy ez a céljuk. A Triplázás egyelőre nem az övék, hanem a miénk. De szerintem elég közel állnak hozzá."

 

 

Üzenet a félidőben

"Kellett némi finomítást végrehajtanunk, mert nehéz dolgunk volt, különösen [Blaise] Matuidi és [Miralem] Pjanic okán, hogy elvegyük tőlük a labdát és nyomást helyezzünk rájuk. Az első félidőben hosszú időszakokra tudták maguknál tartani a labdát, ez pedig frusztrált minket. A fordulást követően jobban tudtunk presszingelni, gyorsabban szereztük vissza a labdát. Agresszívebbek voltunk hozzáállásban és mentalitásban egyaránt."

 

Aggódik amiatt, hogy Lukaku nem tud gólt szerezni?

"Ez a játékos egy fantasztikus profi, aki mindent belead a csapatért, de egyet kell hogy értsek, most nem a legjobb pillanatait éli. Nem csak a gólokat tekintve, de az önbizalma, a mozgása és a labdaérintései is ezt tükrözik. Nem tud megfelelően kapcsolódni a csapat játékához. De ő a csatárunk, aki egyébként egy jó csatár, és hiszünk benne. Hogy játszathatnám-e a helyén Rashfordot? Akkor nem lenne szélsőnk, mivel jelenleg nehéz helyzetben vagyunk azon a poszton a sérülések miatt. Ő egy keményen dolgozó profi. Egy nap újra gólt tud majd szerezni és az önbizalma is visszatér majd."

 

Kapaszkodás a második helyért

"A döntetlenünk óta tudjuk, hogy a Valencia és köztünk fog kemény harcban eldőlni a második hely sorsa, és ez az, amit mi el akarunk érni. Az elejétől kezdve tudjuk. Négy pontunk van és még három forduló van hátra a csoportkörből. Minden hátralévő meccsen tudunk pontokat gyűjteni, ahogyan ma is megvolt erre a lehetőségünk - egyet megérdemeltünk volna. De hiszek benne, hogy normális körülmények között az utolsó, Valenciában játszandó meccsünk lesz a döntő a továbbjutást illetően, amely teljesen normális, ha egy olyan csoportban szerepelsz, ahol van egy olyan szuper csapat, mint a Juventus, és két jó együttes, mint a Valencia és a United."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!