Csapathírek az Everton meccs előtt

José Mourinho elmondása szerint szombaton fog döntést hozni azt illetően, hogy Jesse Lingard megfelelő erőnléti állapotban van-e ahhoz, hogy szerephez juthasson a vasárnapi Everton elleni bajnokin. Scott McTominay visszatérésére szinten van esély, Alexis Sanchez azonban továbbra sem bevethető.


Lingard a Vörös Ördögök legutóbbi öt tétmérkőzését kénytelen volt kihagyni izomsérülése okán. A csapat 14-ese saját Twitter-oldalán közölte múlt héten a szurkolókkal, hogy "időbe telik" a gyógyulása, de "hamarosan újra a pályán lesz".

 

Amikor mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján újságírók arról kérdezték, a játékos kimaradása hosszabbra nyúlt-e, mint azt először sejteni lehetett, Mourinho így felelt:

"Igen, de ő már ezzel a problémával együtt tért vissza a világbajnokságról [Angliával]. Hibásan azt gondolta, hogy a szabadság ideje alatt majd visszatér minden a normális kerékvágásba ezzel kapcsolatban. Aztán azt is hibásan gondolta, hogy a munka folytatásával és a csapattal való felkészülés megkezdésével majd javulni fog a helyzet, majd egyszer csak azt érezte, hogy már lehetetlen számára, hogy tovább futballozzon."

 

"Úgy hogy most újra kellett kezdenie elölről a munkát és azon kell dolgoznia, hogy újra 100 százalékos állapotba kerüljön. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy közel áll ehhez, a csapatnak pedig szüksége is van rá."

 

"Hogy segítségünkre lehet-e a következő [Everton elleni] meccsen? Ez egy olyan kérdés, amelyet holnap [szombat] kell megválaszolnunk, vagy várunk még egy hetet, és csak akkor tér vissza, megtámogatva az addig eltelt időben történő edzésmunkával. Az biztos, hogy már közel áll ahhoz, hogy újra köztünk lehessen."

 

A MUTV-nek adott exkluzív interjújában a portugál szakember hozzátette:

"A játékosok, az orvosi stáb és a fizioterapeutáink segítségével egy-két, eddig sérült játékosunkat olyan szintre tudunk hozni a hétvégére, hogy legalább a kispadra leülhessenek, amellyel több mozgásterünk lenne."

 

"Ezek közül az egyik legvalószínűbb opció Jesse lehet."

 

 

Mourinho sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy McTominay, aki a hónap elején a skót válogatott edzőtáborában sérült meg, a liverpooliak ellen már újra rendelkezésre állhat. Azon játékosok kapcsán azonban, akik szintén a válogatottban összeszedett problémáik utáni rehabilitáció fázisában vannak, úgy mint Marouane Fellaini és Diogo Dalot, még ki kell várnia.

 

"A Newcastle elleni meccs után, úgy következett a legutóbbi válogatott időszak, hogy jó helyzetben voltunk, majd két héttel később Diogo Dalot megsérült a portugál-, Fellaini a belga-, Alexis a chilei-, McTominay pedig a skót válogatottban" - tette hozzá.

 

"Néhányuk esetében a válogatottjuk nagyon profi volt, és azonnal hazaküldték őket hozzánk, hogy korábban kezdhessük meg a rehabilitációs folyamatokat, de nem mindenkinél volt így, és őket ott marasztalták sérülten is, így csak sokkal később tudtuk meg a problémájuk jellegét és súlyosságát."

 

"Úgyhogy amikor játékosok két nappal a Chelsea elleni meccs előtt érkeznek meg, olyankor nem tudjuk, hogy mi is történt velük pontosan, de ezzel sajnos együtt kell élnünk, és lépésről-lépésre próbáljuk orvosolni a problémáinkat. Szerintem az segítség tudna lenni, ha Jesse bevethető lenne. Szerintem McTominay normális erőnléti állapotban van, a többieket pedig majd meglátjuk."

 

"Jelen pillanatban Alexis szenved, mert sérült és segíteni akarta a csapatot a Chelsea ellen, de nem volt jó fizikális állapotban, így ezután pihenőre volt szüksége, amely okán nem állt rendelkezésre a Juventus ellen, és ez így lesz az Everton meccsen is. Szóval most az a legfőbb cél vele kapcsolatban, hogy fizikálisan a lehető legjobb állapotba kerüljön."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

Premier League 10. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!