De Gea: Javulnunk kell

David De Gea egy exkluzív interjúban elmondta, a Manchester Unitednek javulnia kell, hiszen ez a szezon messze van a legjobbtól.


A Vörös Ördögök jelenleg a 10. helyen állnak a tabellán, kiestek már a Ligakupából, legutóbb hazai környezetben kikaptak a Juventus-tól a Bajnokok Ligájában, ahol jelenleg a csoport második helyén állnak.

 

Miután gyengén kezdett a csapat, a mai, Everton elleni találkozó mindenképp nyomást gyakorol a játékosokra és Jose Mourinho menedzserre is.

 

Vajon De Gea tudja, mi nem működik? Talán nem, de azt tudja, hogy győzelmek sora önbizalmat növelne, ami remek megoldást jelentene a problémák megoldására.

 

"Nem hiszem, hogy ez a legjobb szezonunk. Reálisnak kell lennünk" - mondta a kapus.

 

"A csapat néhány jó teljesítményt hozott, míg máskor nem sikerült ez. Úgy vélem, olykor a támadóinktól briliáns pillanatokat kaptunk. Védekezésben nem vagyunk tökéletesek. Javulunk, de úgy gondolom, javulnunk kell minden téren."

 

"Úgy tűnik, mintha gólt kellene kapnunk ahhoz, hogy reagáljunk, támadjunk, helyzeteket teremtsünk. Nem tudom, mi ennek az oka. Kézben kell tartanunk a mérkőzéseket, helyzeteket kell kialakítanunk és a kezdettől javulni."

 

 

"Minden területen fejlődnünk kell. Szereznünk kell néhány győzelmet. Négy vagy öt győzelmet kell összeszednünk sorozatban, hogy feljebb lépjünk a tabellán."

 

Az Everton mérkőzés után a Vörös Ördögök mennek a Bournemouth otthonába, a Juventus-hoz és a Man City-hez. Nem épp az a sorozat, melyet egy formán kívüli nagycsapat akarna, ám De Gea számára nagyon fontos ez.

 

"Nem hiszem, hogy jelenleg a jövőre kell figyelnünk. Szerintem meccsről-meccsre kell tekintenünk. Vasárnap fontos mérkőzésünk lesz az Everton ellen. Mint mondtam, megpróbálunk összehozni néhány győzelmet, feljebb lépdelni a tabellán amilyen hamar csak lehet és harcolni a lehető legmagasabb pozícióért."

 

"A kulcs a meccs irányításában rejlik, nem adni az ellenfelünknek egyetlen esélyt sem és nagyon keményen kell védekeznünk. El kell kezdenünk játszani, amikor a játékvezető sípja megszólal, 100%-osan koncentrálnunk kell, különösen az első percekben."

 

"Jó játékosaink vannak elöl. Azt fogjuk tenni, amit az edzéseken gyakoroltunk és tudjuk, hogyan kell csinálnunk. Megpróbálunk helyzeteket kialakítani, gólokat szerezni és úgy játszani, hogy a szurkolók élvezzék azt."

 

A Unitednél az év játékosának négyszer megválasztott kapusnak nem volt jó világbajnoksága és a United jelenlegi szezonja is csak arra jó, hogy De Gea formáját megkérdőjelezzék. Ő azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a mentális szívósság része a kapus létnek, melyet fiatal korában neveltek bele. Elmondta, minden hibát maga mögött hagy, amint elkezdődik egy újabb meccs.

 

 

"Kapusok vagyunk és úgy élünk, hogy hibát vétünk. Fiatalon megtanultuk azt, hogy bármikor jöhet egy hiba. Elég szerencsés vagyok, hogy erős vagyok mentálisan. Nem kínzom magam a hibák miatt, hiszen megtörténnek, csak dolgozom tovább és keményen edzek. Csak a csapatot segítem, ez a kulcs."

 

A zsinórban három győzelmet - a Fulham, a Leicester és a Palace ellen - szerző Everton komoly tesztnek számít majd a manchesterieknek. De Gea szerint a Unitednek meg kell mutatnia, mi rejlik benne és megismételte, el kell kezdeni egy győzelmi sorozatot.

 

"Jó próba lesz ez arra, hogy lássuk, mit tud a csapat. Úgy jövünk ebbe a meccsbe, hogy hazai környezetben vereséget szenvedtünk egy nagyon jó gárda ellen. Van esélyünk arra, hogy megmutassuk, mit akarunk és hogy itt vagyunk, mindent meg akarunk tenni , hogy megnyerjük a mérkőzést. A három pont a kulcs, különösen otthon, a szurkolóink előtt. Mint mondtam, el kell kezdenünk meccseket nyerni, hogy feljebb lépjünk a tabellán!"


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

Premier League 10. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!