Mourinho reakciója az Everton legyőzésére

José Mourinho elégedett volt a Manchester United teljesítményével, amelynek köszönhetően 2-1-re legyőzték az Everton együttesét az Old Traffordon vasárnap este.


A szezon legjobb teljesítménye?

"Azt gondoltam, hogy jól játszottunk a Chelsea ellen, különösen a második félidőben. A Newcastle elleni második játékrész is különleges volt. A Spurs elleni első félidő fenomenális volt. Voltak szép meccseink, szép időszakokkal. Azt gondolom, hogy a mostani meccsünkkel nem lehetünk teljesen elégedettek, mert a végeredmény az utolsó pillanatig kérdéses volt, de ez a bekapott gólunk és a sok kihagyott helyzetünk következménye volt. Viszont egyetértek Önökkel, jó teljesítménnyel rukkoltunk elő. A második félidő bizonyos időszakaiban több, mint jó volt a játékunk, sőt, szerintem inkább szépnek mondható, nagyszerű helyzetekkel, labdabirtoklási fölénnyel, amelyet nem csak arra használtunk, hogy ne az ellenfélnél legyen a labda, hanem akartunk is belőle valamit kezdeni. Szerintem nagyon jó volt a teljesítményünk. Az utolsó szögletre már nagyon nem volt szükségünk, mert abból könnyen hasonló tragédia lehetett volna, mint múlt héten a Stamford Bridge-en."

 

Ez az a United, amelyet mindenki látni akar?

"Filozófia és mentalitás tekintetében, igen. De jobb Manchester Unitedet szeretnék!"

 

Varázslatos Martial

"Szerintem ugyanaz a természetes tehetség lakozik benne, mint egy vagy két évvel ezelőtt, de abban a tekintetben sokat fejlődött, hogy miként gondolkozik a futballról, az edzésekről, a csapatban betöltött szerepéről, úgyhogy nagyon nagyon boldog vagyok miatta. Ugyanezt mondhatom Luke Shawról is. Ezek a fiúk nehéz időszakokon mentek át, amik nekem sem voltak könnyűek, de fejlődni tudtak, és én még többet kiakarok belőlük hozni, azt akarom, hogy elérjék a határaikat. Anthony ma olyan dolgokat volt képes megcsinálni, amelyeket korábban nem, úgyhogy nagyon de nagyon örülök emiatt."

 

 

Egy "lehetetlen küldetés"

"Fred jól játszott. Szerintem [Nemanja] Matic, Fred és [Paul] Pogba is jók voltak. Szerintem más meccseken, még akkor is mikor Fred nem játszott, a csapat jól irányítása alatt tartotta a történéseket. Még a Chelsea ellen is, ahol két középső középpályással álltunk fel, sikerült nagyrészt irányítanunk és helyzeteket teremtenünk. Viszont nem vagyunk olyan szilárdak, mint amilyen sziklaszilárdságot elvárnék. Nincs meg bennünk a gyilkos ösztön, amit szeretnék. Bizonyos csapatok három helyzetből három gólt szereznek, vagy a labda nélkül is képesek kapott gól nélkül lehozni egy meccset. Számunkra ez szinte mindig lehetetlenség, még egy ilyen fenomenális kapussal együtt is, a gólszerzés pedig komoly nehézséget okoz. Jelen pillanatban ez a helyzet."

 

Egy percig sem tűnt könnyű feladatnak

"Mindig vannak nehéz pillanatok. Láthattuk, hogy mire képes az Everton. Az Evertont nem igazán tartják esélyesnek arra, hogy a legjobb négy csapat közé kerüljenek, és szerintem ők se gondolják ezt magukról, pedig ha megnézzük hogy milyen potenciál lakozik bennük, akkor nem sok különbséget lehet felfedezni azokhoz képest, akik ott vannak. Ők egy olyan csapat, amely képes úgy idelátogatni, hogy felveszi a kesztyűt, harcolnak az eredményért, úgyhogy nehéz meccs volt."

 

Lindelöf kezd beilleszkedni

"Ő [Victor Lindelöf] egyre jobb. Jól olvassa a játékot, gyors és bár fizikailag nem túl erős, még agresszívabbá válhat, mint amilyen most, ha alkalmazkodni tud ahhoz a játékstílushoz, ami a Premier League-et jellemzi. De a klubnál töltött második szezonjára olyan játékossá vált, aki még jobb lehet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!