Mourinho: Újévre javulni fog a helyzetünk

José Mourinho egyértelműen arra számít, hogy a Manchester United feljebb tud kapaszkodni a Premier League tabelláján az újévre.


A Vörös Ördögök jelenleg a tabella 8. helyét foglalják el 17 pontjukkal, miután értékes győzelmet tudtak aratni múlt vasárnap hazai pályán az Everton ellenében.

 

Mourinho elmondása szerint a sorsolásukban szereplő egymásutáni nehéz idegenbeli összecsapások eddig hátráltatták csapata fejlődését, és bár az előttük álló Bournemouth és Manchester City elleni vizit is kőkeménynek ígérkezik, magabiztos azt illetően, hogy mire 2019-re fordul a naptár, jobb pozícióban lesznek.

 

"Szerintem jobb helyzetben leszünk, mint most vagyunk" - kezdte riporterek kérdésére válaszolva mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a portugál menedzser.

 

"Mindig azt mondom, hogy a szezon végéhez érve minden csapat 19 hazai és 19 idegenbeli meccset játszik, az pedig nem számít, hogy melyikre mikor kerül sor, de a realitás az, hogy néha hatással tud lenni a csapat állapotára adott pillanatban."

 

"Volt már egy dupla idegenbeli túránk a Burnley és a Watford ellen, most pedig a Bournemouth és a Manchester City elleni dupla meccs vár ránk távol az otthonunktól."

 

"A Manchester City elleni meccs előtt pedig még a Juventushoz is el kell látogatnunk. A Liverpool elleni rangadó előtt pedig majd a Valencia ellen játszunk idegenben. Ez az a része a szezonnak, amikor a bajnokság három, valószínűleg legnagyobb esélyese - Liverpool, Chelsea, Manchester City - ellen kell megmérettetnünk magunkat, úgyhogy a sorsolás nem éppen volt kegyes hozzánk."

 

"De szerintem december végére, ami egyben a Premier League első felének végét is jelenti, nem abban a pozícióban leszünk, mint amiben most állunk. Jobb lesz a helyzetünk."

 

 

Mourinho azt is kijelentette, a bajnokságban nem aggódik más csapatok kirobbanó teljesítménye okán és azt akarja, hogy együttese sokkal közelebb legyen ahhoz a pozícióhoz, ahova a múltja alapján tartozik.

 

"Szerintem jelen pillanatban magunkra kell csak koncentrálnunk, jobban kell teljesítenünk és jobb eredményeket kell elérnünk" - tette hozzá.

 

"Azt gondolom, hogy nagyon nehéz, például a Stamford Bridge-re látogatva jobb teljesítményt nyújtani, mint amit tőlünk láthattak. Ott volt a három pont a zsebünkben, de csak eggyel tudtunk távozni."

 

"Másik meccseken lehettek volna jobb eredményeink, és kellett is volna, hogy legyenek. Úgyhogy december végéig magunkra és arra a potenciálra kell koncentrálnunk, amely megvan bennünk. Rendszereznünk kell magunkban, hogy milyen problémákkal rendelkezünk és milyen minőséget képviselünk, majd oda kell lépnünk a gázpedálra, mert jelen pillanatban nem vagyunk ott a legjobb négy csapat között a tabellán."

 

"Keményen meg kell tolnunk az előttünk álló időszakot, keményen kell dolgoznunk a javulásért és oda kell érnünk a legjobb négy közé."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!