Bournemouth 1-2 Manchester United

A Vörös Ördögök hátrányból fordították meg a meccset és nyertek Anthony Martial és Marcus Rashford találataival.


Romelu Lukaku még a keretbe sem került be, persze azonnal megindultak a pletykák arról, hogy a manchesteri játékosok már arról beszéltek egymás között, hogy megromlott a menedzser és a csatár kapcsolata. Jose Mourinho azonban a találkozó előtt elárulta, a belga támadó a tegnapi edzés folyamán sérülést szenvedett és nem vállaltak kockázatot azzal, hogy ma pályára küldik őt.

 

Így Alexis Sanchez került a támadósor közepére, a két szélről Martial és Mata próbálták támogatni őt.

 

Jobban kezdtek a hazaiak, akik egyáltalán nem ijedtek meg a Vörös Ördögöktől. Miért is ijedtek volna meg, hiszen kiváló formában játszanak, a tabellán is előrébb állnak ellenfelüknél. Már a 4. percben óriási gólszerzési lehetőség adódott a hazaiak előtt, Wilson átadását nem érte el Smalling, így Fraser egyedül mehetett kapura, de lövését De Gea lábbal védeni tudta. Nem sokkal később Smith ívelt kapu elé, Wilson megelőzte emberét és közelről próbálkozott, De Gea azonban ezúttal is a helyén állt.

 

A 11. percben nem állt a helyzet magaslatán a manchesteri védelem - nem először a meccs folyamán. Smith ugrott ki, laposan centerezett, Stanislas érkezett, de lövése egy védőről szögletre pattant. A sarokrúgást kifejelte Lindelöf, ám a jobb szélen könnyedén átjátszották a hazaiak a védelmet, a laposan középre gurított labdát Wilson közelről értékesítette. Smalling lemaradt emberéről, akinek így nagyon könnyű dolga volt. 1-0 a Bournemouth-nak.

 

Nem állt le Eddie Howe csapata, továbbra is széleken erőltették a támadásokat és továbbra is 1-2 átadással a vendégek védelme mögé tudtak kerülni. Totál káosz volt a manchesteri védekezés.

 

Így volt ez a 19. percben is, ekkor Smith a bal szélről ezúttal befelé tört, kapu elé tekert, mindenki csak nézte a labdát, még De Gea is, szerencséjére az a hosszú kapufa mellett a pályán kívülre került.

 

Az első 20 perc 53-47%-os hazai labdabirtoklást hozott, a meccs képe azonban nagyobb fölényt mutatott, talán a passzpontosságok közti különbségből adódóan is.

 

A 23. perc gyönyörű kontrát hozott, mely végén Stanislas próbálkozását kellett védenie De Geának. Percekkel később ismét 2 átadással megetették Cookék a manchesteri védelmet, a bal szélről érkezett beadásra Brooks próbált felugrani, azonban Shaw megakadályozta ebben. Szerencsére a játékvezető nem ítélt büntetőt.

 

Félórányi játékot követően 151 átadása volt a hazaiaknak, míg csak 99 a vendégeknek. Ami még aggasztóbb volt, hogy míg a Bournemouth 88 százalékkal passzolt, addig Pogbáék csak 76%-osan.

 

Végre kezdett életjeleket mutatni Mourinho csapata, az első említésre méltó támadásra a 33. percben került sor, ekkor Martial lapos centerezésére érkezett Fred, lövését azonban blokkolta egy védő.

 

Két perccel később gólt érdemlő támadást vezettek a vendégek. Egészen De Geától indult, a balról átkerült a labda jobb oldalra, Young ugratta ki Sanchezt, aki középre gurított, Martial tökéletesen érkezett és 10 méterről a kapuba lőtt, tovább folytatva eredményes játékát, 1-1!

 

 

Lehetőség adódott Mata előtt is, ám a spanyol nem talált kaput.

 

A félidő utolsó pár perce megint a hazaiaknak jött ki jobban, egyszer oldalhálót találtak, majd Stanislas lőhetett kiváló helyről szabadrúgást, ám a szélső szerencsére a sorfalba bombázott.

 

A ráadás pillanataiban Martial lövésénél reklamáltak a manchesteriek büntetőt, mondván kézzel ért bele egy védő a labdába, ám a játékvezető ezúttal sem ítélt tizenegyest.

 

A szünetre így döntetlennel vonulhattak a csapatok, ami talán a Vörös Ördögökre nézve volt hízelgő.

 

Fordulás után is a hazaiak játszottak jobban, ám ez csak 5-6 percig tartott, utána a United egyre komolyabb fölényt alakított ki, mely a helyzeteket is meghozta.

 

Először Mata nagyszerű átadása találta meg Martialt, ám Begovic remekül együtt élt a játékkal és menteni tudott, majd Martial volt az előkészítő, két védő között találta meg Shaw-t, aki előtt már csak a kapus volt, aki lábbal védeni tudott.

 

A 60. percben Young szabadrúgását Smalling fejelte meg, majd Sanchez bólintott, Begovic azonban a rövidnél szögletre tornázta a játékszert. A sarokrúgást kivágták a védők, Shaw szedte össze, jól tette fel Pogbának, aki visszagurított a tizenhatos elé, Herrera érkezett és lőtt, de sajnos nem talált kaput.

 

Négy perccel később hihetetlen helyzetek maradtak ki; kezdődött minden azzal, hogy Young csodás szabadrúgást tekert kapura, szerencsétlenségére csak a lécet találta el, onnan visszapattant a labda, Rashford 5 méterről lőtt, de Aké elképesztően nagyot mentett, Pogba elé pattant a játékszer, aki 4 méterről lőtt, ám egy védő a gólvonalról vágta ki a labdát.

 

A 66. percben egy labdaszerzés után Pogba robogott el a bal szélen, befelé indult el, meglátta, hogy érkezik Herrera, elé gurított, ám a baszk középpályás centiket tévedett, lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Pogba is megpróbált betalálni, de igen sután találta el a játékszert, így maradt az 1-1.

 

Mourinho cseréi nagyon jól sültek el, főleg Herrera beállítása hozott komoly erősítést. Eddie Howe is próbált reagálni a történésekre, de a manchesteriek továbbra is jöttek előre, talán csak kicsit sikerült megtörni a lendületüket.

 

Hosszú idő után jutottak el a hazaiak helyzetig, szépen járatták a labdát a támadók, Brooks kapta üresen, lövését azonban kiütötte De Gea.

 

Az utolsó percben Lingard előtt adódott lehetőség, de Begovic nagyot védett. Már a ráadásban járt a találkozó, mikor Pogba beadása Rashfordot találta meg a kapu előtt, nagy kavarodás alakult ki, de a fiatal támadónak sikerült betalálnia, megfordítva ezzel az állást, 2-1 a Unitednek!

 

A második félidőben nyújtott teljesítmény - mint ahogy mostanában - most is olyan volt, amire lehet alapozni. Ennek révén sikerült megfordítani a találkozót és nagy küzdelem árán elhozni a 3 pontot!

 

 

 

Premier League, 11. forduló
Bournemouth 1-2 Manchester United
Vitality Stadium

 

Vezette: Paul Tierney

 

 

Bournemouth: Begovic - Francis, Cook, Ake - Smith, Cook(Gosling 68.), Lerma, Fraser(Ibe 74.) - Brooks, Wilson, Stanislas(Surman 91.)
Nem használt cserék: Boruc, Daniels, Defoe, Mousset

 

United: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Matic, Fred(Herrera 56.), Pogba - Mata(Rashford 56.), Alexis(Lingard 78.), Martial
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Jones, McTominay

 

Gólszerző: Wilson 11' illetve Martial 35', Rashford 92'

 

Sárga lap: Lerma, Stanislas, Wilson, Smith illetve Shaw, Young, Rashford
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!