Mourinho értékelése

Jose Mourinho szerint a Manchester Unitednek szerencséje volt az első félidőben, ám utána megérdemelten győzte le a Bournemouth csapatát.


A Vörös Ördögök hamar, már a 11. percben hátrányba kerültek a déliek ellen, Callum Wilson talált be a hazaiaknál, ám a szünet előtt 10 perccel a kiváló formában játszó Anthony Martial egyenlített, ezzel az utóbbi négy bajnokiján ötödik gólját lőtte. A második játékrészben mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, majd a ráadás pillanataiban Marcus Rashford megszerezte a United győztes gólját.

 

Mourinho a BT Sportnak nyilatkozott a találkozót követően...

 

IGEN GYENGÉK VOLTUNK AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN
"Nem csak a kezdés volt rossz, az egész játékrészben gyengék voltunk. A szünetben azt hittem, én vagyok a legboldogabb menedzser a Premier League-ben az 1-1 miatt, mert 5-2 vagy 6-2 is lehetett volna a Bournemouth-nak. Rendkívül szerencsések voltunk, hiszen nagyon gyengék voltunk. Védekezésünk rettenetes volt, és amikor a védekezésről beszélek, akkor nem csak a védőkre figyelek, hanem a teljes csapatra. Nem kezdtük nyomás alá helyezni az ellenfelet, pedig a héten ezen dolgoztunk az edzéseken. Úgy éreztem, mintha az emberek, nézve a mérkőzést, nem hiszik el, milyen keményen dolgoztunk ezen a héten, az első félidőben az ellenfelünkre helyezett nyomás katasztrofális volt. Aztán a második félidőben ennek éppen ellenkezője volt. Rengeteg helyzetünk volt, nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre kellő agresszivitással, intenzitással. Sok helyzetet alakítottunk ki, megérdemeltük, hogy betaláljunk a 92. perc előtt. Végül jött a gól, ami nagyon fontos pontokat adott nekünk."

 

AMIT A SZÜNETBEN MONDTAM
"Erős, de nyugodt szavak voltak. Elkezdtem pozitívan mondani, hogy lehetetlen annál rosszabbul játszani, ahogyan az első félidőben játszottunk, így a második játékrész biztosan jobb lesz és úgy is lett. Mint csapat, sokkal jobban teljesítettünk. Örültem, hogy be tudtam küldeni Ander Herrerát, mert általában, ha jobb eredmény után rohansz, támadó játékosokat hozol be, de úgy éreztem, a csapatnak olyan játékosra van szüksége, mint Ander, hogy jobb egyensúlyba kerüljünk, nagyobb nyomást biztosítsunk, gyorsabban visszaszerezzük a labdákat és segítsük Ashley Youngot, szóval örültem ezzel a cserével. A csapat sokkal jobb volt, sok helyzetet alakítottunk ki. Annál a hatalmas helyzetnél, Young szabadrúgásánál és Rashford kipattanóból lőtt labdájánál nem hittem el, hogy nem lőttünk gólt. Azt a két pontot, amit elbuktunk a Chelsea ellen az utolsó percben, visszakaptuk ma."

 

 

A SZEZON LEGJOBB BEMELEGÍTÉSE
"Nem értem. Nem voltam ott a bemelegítésnél, de a segítőim [Michael Carrick és Kieran McKenna] odajöttek hozzám és azt mondták, ez volt a szezon legjobb bemelegítése, mindenki összpontosított és nagyszerű intenzitással dolgozott. Azt mondtam, fenomenális hetünk volt munka szempontjából, úgyhogy nem hittem el, mennyire gyengén kezdtünk. Néhány hiba instabillá tette a csapatot - védelmi hibák, melyek instabillá tették a támadásokat. Imádom, amikor azt éneklik 'Támadj, támadj, támadj', de tudnod kell, ha elveszíted a labdát, stabilnak kell lenned. Bennünk volt az instabilitás érzése és ez ma egy nagyon jó csapat ellen történt meg. Taktikailag azonban mindenben felkészültünk. A szezon során volt, amikor öt védővel játszottak, fel voltunk készülve erre. De fel voltunk készülve erre is, hogy 4-4-2-ben játszottak. Tudtuk, hogy [Joshua] King nem játszik, pont azt játszották, amit gondoltunk. Mindenre készen álltunk. Nem igazán tudom megérteni a meccs eleji mentalitást, ami egyre több ősz hajszálat hoz nekem!"
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!