Mourinho: Egyértelmű a csapat előrelépése

José Mourinho a manchesteri derbi előtti sajtótájékoztatóján dicsérettel illette a Manchester Unitedet, mert "olyan csapat, amely mindig tudja miként kell talpra állni".


Mindazonáltal a portugál menedzser figyelmeztette tanítványait, folyamatosan jobban kell kezdeniük a mérkőzéseket, így nem lenne szükségük olyan fordításokra, mint amilyet például szerdán este bemutattak a Juventus ellen.

 

A United kollektív mentalitásáról azonban csak a dicséret hangján tudott szólni és hiszi, hogy csapata egyértelműen a fejlődés jeleit mutatja, amelynek részeként a Newcastle, a Bournemouth és a Juventus ellen is hátrányból fordítva tudtak nyerni, a Chelsea ellen pedig döntetlent elérni.

 

"Ha valaki a pozitív oldaláról akarja megközelíteni a csapatunkat, akkor könnyen megállapítható, hogy mi nem azok vagyunk, akik feladják" - kezdte Mourinho.

 

"Mi az a csapat vagyunk, akik mindig megtalálják a módját annak, hogy talpra álljanak. De meg lehet ezt fogni a másik oldaláról is: miért mi vagyunk azok, akik mindig előbb kapnak gólt, mint az ellenfél?"

 

"Néha tudunk változtatni az eredményen, néha nem, viszont az biztos, hogy mi az a csapat vagyunk, ahol kollektíven tetten érhető a talpra állás szellemisége. Erre viszont nincs mindig lehetőség, úgyhogy ha továbbra is előbb kapunk gólt, mint az ellenfeleink, akkor előbb-utóbb el fog jönni a pillanat, amikor már nem leszünk képesek fordítani."

 

 

Bár torinói győzelmük - amely a Juventus szezonbeli első betlije volt - alkalmával is hátrányba kerültek, az 55 éves szakember elismeri, az Allianz Stadiumban sokkal jobb kezdést mutattak be, mint a Newcastle, a Chelsea vagy a Bournemouth ellen.

 

"A Juventus ellen a 60. perc körül kaptunk gólt, úgy, hogy előtte jól kezdtünk. Azt is merném mondani, hogy az első 15-20 percben teljesen irányításunk alatt tartottuk az eseményeket" - tette hozzá.

 

"Ebben előrébb kell lépnünk. Nem csak a hozzáállásunkat tekintve, mert az szerintem egyértelmű, hogy a csapat előrébb tart mára, de fel kell nőnünk a feladatunkhoz kompaktság és a jó mérkőzés kezdések tekintetében is, ami szerintem a Juventus ellen meg is történt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!