Mourinho értékelése a derbi után

Jose Mourinho szerint a Manchester United megfizetett minden hibájáért a Man City elleni rangadón, amit a városi rivális nyert az Etihadban.


A menedzser az MUTV-nek, a Sky Sports-nak nyilatkozott, valamint a találkozót követő sajtótájékoztatón beszélt többek között a védekezésben elkövetett hibákról, valamint említést tett arról is, milyen nehéz sorozaton van túl csapata, ami kihatott a derbire is.

 

HIBÁKKAL TARKÍTOTT TELJESÍTMÉNY
"Egyáltalán nem volt rossz teljesítmény, messze állt ez tőle. Egy dolog a rossz teljesítmény, egy másik pedig egy teljesítmény, mely hibákat tartalmazott. A miénk az utóbbi volt. Mind a három gól hibák után született, amiért büntetést kaptunk. A 80. percig meccsben voltunk, a hazai drukkerek is így érezték, de a harmadik hibánk egy olyan eredménnyel büntetett, amit szerintem nem érdemeltünk meg."

"Fantasztikus karaktere volt a csapatnak, mindenki nagy erőfeszítéseket tett a meccsbe. Fellaini nem játszhatott volna 90 percet, túl sok lett volna még neki, a padon kellett volna ülnie, majd később beállnia, de játszania kellett Pogba kimaradása okán. Szóval nem volt egy könnyű hetünk, de csak azt mondtam a játékosoknak, hogy sokkal jobban játszanak, mint korábban; sokkal erősebbek vagyunk, sokkal kompaktabbak vagyunk. Most nem szabad hagynunk, hogy a vereség csalódást okozzon. Igen, szomorúak vagyunk, de nem nagyon csalódottak. Két hét múlva hazai pályán játszunk a Crystal Palace ellen, attól a meccstől meg kell próbálnunk hozni a pontokat."

 

MARTIAL BÜNTETŐJE
"Mindenki változtatott a tizenegyes után. Még Pep is. Átváltottak kontrázó csapattá. Meg volt az erejük ahhoz, hogy megtegyék. Behozták Sanét, feltolták Sterlinget előre. Gündogant felküldték a középpályára, hogy kiegyensúlyozottabbak legyenek és friss lábak mozogjanak ott. Megvolt nekik a keretük ahhoz, hogy megtegyék ezt."

 

A KÉT CSAPAT ELLENTÉTES MECCSEKKEL KÉSZÜLT
"Nem fogom ürügyként felhozni ezt [a hétközi utazást], ez nem én vagyok. Szerintem mindenki egyetért azzal, hogy egy dolog elutazni a Juventus otthonába és játszani egy BL-meccset a világ egyik legjobb csapatával, 94 percig a határodon játszani, nem csak fizikálisan, de mentálisan is. És egy másik dolog legyőzni hazai környezetben a Shakhtart, élvezni a mérkőzést és teljesen nyugodtan játszani. Nem akarom azt mondani, hogy a City nem jó csapat, csak azt mondom, kicsit más körülmények között érkeztünk ide."

 

 

POGBA HIÁNYA
"Nem szoktam olyan játékosokról beszélni egy vereség után, akik nem voltak a keretben. Persze Pogba hiányzott és egy olyan dolog volt a kiesése, ami felborította a terveinket, hiszen Fellaininek kezdenie kellett. Nem volt kész a 90 percre. Fenomenális erőfeszítéseket tett, de kondícióban nem volt kész. A meccs kései szakaszában tesszük be őt általában, mondjuk az utolsó 25 percre, 2-1-nél, ami nagyon fontos lett volna számunkra."

 

A VERESÉG ELEMZÉSE
"Amikor elemzem ma a meccset, úgy gondolom, meg lehet nézni a statisztikákat, ám azt azok szokták nézni, akik nem értik a focit. Nem megyek rá a statisztikákra, arra megyek, amit érzek és amit láttam, és azt láttam, hogy a 80. percig meccsben voltunk."

"Szóval úgy vélem, a csapatom hibákat vétett. Ez más, mint egy rossz teljesítmény. Egy másik dolog az, hogy hibák voltak a játékban. Hibáztunk, amiket megbüntettek, de a teljesítmény, a mentalitás, az összetartás, a hit és a küzdés a végéig olyan, amit építünk és olyan dolgok ezek, amiket nem veszítünk el egy vereség miatt."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!