Mourinho: Két pontot buktunk

A Crystal Palace elleni, gólnélküli döntetlennel záruló bajnoki után Jose Mourinho elmondta, mi hiányzott a Manchester Unitedből ahhoz, hogy közelebb tudjon kerülni a top 4-hez.


Frusztráló nap volt a tegnapi a Vörös Ördögök számára, akik közül Chris Smalling és Anthony Martial is komoly lehetőséget szalasztott el, míg Romelu Lukaku helyzeténél Wayne Hennessey védett nagyot, valamint les miatt érvénytelenítették a gólját.

 

Az MUTV-nek nyilatkozva a menedzser elmondta, nagyon jó volt, ahogyan kezdte a találkozót csapata, de kritizálta a játékosait amiatt, hogy engedték a vendégeknek, hogy pozitívan távozzanak a mérkőzést követően.

 


KÉT PONTOT BUKTUNK MA

 

"Azt mondanám, ez egy nagyon rossz eredmény. Nem az egy pont miatt, hanem a két elbukott pont miatt. Az volt a cél, hogy a december végéig hátralévő nyolc mérkőzés során pontokat szerezzünk, közeledjünk a top 4-hez, de végül elvesztettünk két pontot."

 

 

INTENZITÁS HIÁNYA

 

"Levegőhöz engedtük őket, mert nem voltunk elég intenzívek. Jól játszottunk, de labdát veszettünk, időt adtunk nekik, hogy fellélegezzenek és a kapusnak, hogy pörgesse a másodperceket. Hagytuk őket és úgy tűnt, arra vártunk, hogy megtörténjenek a dolgok, ám azok nem történtek meg."

 

 

TÁMADÓ FELÁLLÁS A KEZDŐCSAPATBAN

 

"Nem játszhatsz kilenc támadóval, egy bizonyos egyensúlyt meg kell tartanunk. Négy támadóval játszottunk és dinamikusak voltunk, veszélyes pozíciókba tudtunk kerülni. Jól kezdtük a találkozót, de ha győzni akarsz, akkor addig nem hagyod abba, míg meg nem nyered a meccset. Jól játszottunk, de priódusokat adtunk neki mindkét félidőben. Időt adtunk nekik, hogy pihenhessenek, fellélegezzenek, hogy érezzék, kicsit kézben tudják tartani az összecsapást, ez pedig életet ad az olyan ellenfélnek, aki idejön és egy pontért harcol."

 

 

 

BELENEVELNI A JÁTÉKOSOKBA A HITET

 

"Befolyásolhatod a játékosokat, főleg ha nyitottak rá. Amikor egy játékos nyitott rá és rájön, hogy többet kell nyújtania és kicsit változtatnia kell természetén, akkor változik is. Sok példa mutatja, hogy az edzők és menedzserek meg tudnak változtatni játékosokat; nem a DNS-üket, hanem érzelmi tulajdonságaikat. Az vagyok, aki vagyok, minden személyiség más."

 

 

MI A MEGOLDÁS?

 

"Nem lehet megváltoztatni drámai módon a játékosok természetét. A megoldás az, hogy bizonyos döntéseket a szívemre hallgatva kell meghoznom és utána valószínűleg magamat hibáztatom majd, mert azt gondolom, a szív nem elég és hiányzik belőlem valami. Két nap múlva meccsünk lesz, ami jó dolog, nem sokáig kell panaszkodni, mert holnap már edzés."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!