Manchester United 1-0 Young Boys

Marouane Fellaini késői góljával a United legyőzte svájci ellenfelét és a Juve sikerének is köszönhetően biztossá vált, hogy továbbjut a legjobb 16 közé!


Jose Mourinho hat helyen is változtatott a hétvégi, Crystal Palace elleni kezdőcsapathoz képest. Bekerült a csapatba Jones, Valencia, Fred is, de visszatért Shaw a kezdőbe.

 

Talán a sok változtatás is közrejátszott abban, hogy a Vörös Ördögök jóval lendületesebb játékkal rukkoltak elő, mint legutóbb. Már az elejétől fogva látni lehetett, hogy a hazai csapat minél hamarabb szeretne előnyhöz jutni.

 

Az első helyzet Rashford előtt adódott, Shaw passzába még Lingard beleért, a labda így jutott Marcus elé, aki a kapusra vezethette, megpróbálta ellőni a játékszert a kapus felett, ám túl magasra sikeredett a kísérlet. Egy perccel később Fred lövése szállt a kapu felé, ám ő sem talált kaput.

 

A vendégek a 9. percben jutottak el először helyzetig, ekkor Assale tüzelt 17 méterről, de védőről megpattanva szögletre gurult a labda. Nem sok próbálkozása volt a Young Boys-nak az első félidőben, jobban meg kellett volna becsülni ezt a lehetőséget.

 

Továbbra is hazai fölény volt a pályán, szinte folyamatosan a vendégek térfelén folyt a játék, néha próbált kontrázni a svájci csapat, de ezek hamar elhaltak.

 

A félidő felénél kétszer is Lingard volt az előkészítő és Rashford a befejező. Először még hosszú labdát adott Jesse Marcus-nak, ám a második lehetőség előtt Lingard sarokkal továbbított Rashfordhoz, ám a csatár ha centikkel is, de tévedett.

 

 

Olykor nagyon szép dolgokat lehetett látni a hazaiaktól, gyors játék, gyors átadásokkal, folyamatosan az ellenfél kapusa felé nézett a gárda. Nem is volt meglepő a United fölénye, még ha nem is sikerült gólt lőni az első félidőben.

 

A hazai fölényt csak a 41. percben vezetett svájci kontra törte meg, azonban bármennyire is volt szépen felépítve ez a támadás, végül Aebischer elszúrta az esélyt.

 

Bár nagy fölényben játszott Jose Mourinho csapata, egyelőre nem sikerült betalálnia senkinek sem.

 

Fordulás után szinte minden ott folytatódott, ahol a szünet előtt félbeszakadt; a United fölényben játszott, de az utolsó passzok valahogy nem akartak sikerülni, ami miatt számos lehetőség akadt meg.

 

Pedig Rashford, Lingard és Martial kifejezetten sokat volt játékban, rengeteget mozogtak.

 

Volt időszak, mikor szinte minden percben helyzetet dolgozott ki a hazai alakulat. Rashford lövése szállt kapu mellé, majd Fellaini próbálkozott, de nem találta el a kaput, utána pedig Lingard lövését kellett hárítania a vendégek kapusának.

 

Mourinho cserékkel próbált változtatni az eredményen, beküldte a pályára Lukakut és Pogbát is. Persze ahogy telt az idő, a United egyre jobban kinyílt, ami által a Young Boys egyre több időt tudott ellenfele térfelén tölteni. Annyira, hogy két nagy lehetőség is jutott a vendégeknek. Egy szabadrúgás remek helyről, ám Sow nem tudta belőni azt, ezt azonban a meccs addigi legnagyobb helyzete előzte meg. Történt ugyanis, hogy egy szöglet után a hazai védelem tisztázott, ám a labda Aebischer elé került, aki lőtt, a játékszer megpattant a védelmen és a jobb alsó felé csorgott. Már emelték a kezüket a vendégek örömükben, azonban De Gea elérte a labdát a gólvonalon. Micsoda védés volt! Honnan nyúlt vissza a spanyol kapus!

 

Már úgy tűnt, a hétvégi 0-0 megismétlődik, ám a ráadásban Fellaini betalált 13 méterről, amivel a United megszerezte a győzelmet. Sőt, a továbbjutást is, hiszen a Juventus legyőzte a Valenciát 1-0-ra, így biztossá vált, hogy az olaszok mellett a Vörös Ördögök jutottak a legjobb 16 közé.

 

 

 

Bajnokok Ligája
Manchester United 1-0 Young Boys
Old Trafford

 

Vezette: Felix Brych

 

 

United: De Gea, Valencia(Mata 73.), Smalling, Jones, Shaw, Matic, Fellaini, Fred(Pogba 64.), Lingard(Lukaku 64.), Rashford, Martial
Nem használt cserék: Romero, Bailly, McTominay, A.Pereira

 

Young Boys: Ballmoos, Mbabu, Benito, Camara, von Bergen(Garcia 46.), Sow, Aebischer, Sulejmani(Fassnacht 66.), Lauper, Nsamé(Ngamaleu 83.), Assalé
Nem használt cserék: Wolfli, Bertone, Schick, Seydoux

 

Gólszerző: Fellaini 91'

 

Sárga lap: Matic, Valencia illetve Camara, Benito


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!