Mourinho reakciója az Arsenal elleni döntetlenre

José Mourinho dicsérte csapata szellemiségét, miután szerdán este a Manchester United kétszer is hátrányból tudott talpra állni az Arsenal elleni 2-2-es döntetlen során.


Fantasztikus hozzáállás az első perctől kezdve

"Nem az az eredmény született, amit szerettünk volna, de mit mondhatnék? Fantasztikus szellemiség, elkötelezettség, nagy intenzitás és dinamizmus, illetve boldogság, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. A mérkőzés végére a játékosok kimerültek, rengeteg játékosunk volt nehéz helyzetben. Voltak jó teljesítmények, de többek dolga egyáltalán nem volt könnyű. Diogo Dalot először volt kezdő bajnokin. Marcos Rojo az első perceit játszotta idén. Matteo Darmian mindössze harmadszor volt kezdő. Eric Bailly hónapok óta nem játszott. Chris Smalling egy nagyon bátor ember, amiért a nehézségei ellenére is vállalta a játékot. Szóval több szempontból is nagyon nehéz volt ez a meccs nekünk, de a fiúk kitették a lelküket és odatették magukat a pályán."

 

Elégedett az elhivatottsággal

"Pozitív jel [hogy a játékosok önfeláldozóak voltak], de voltak dolgok, amiket nem láttam viszont tőlük, erre viszont többet most nem mondhatok. De nagy lélekről tettek tanúbizonyságot, mindenki mindent beleadott. Ez egyértelmű és pozitív érzést kelt bennem. Ennél többet nem árulhatok el. Inkább azt szeretném csak kiemelni, hogy elégedett vagyok a csapat lelkületével, elhivatottságával és bátorságával. Ennek nagyon örülök."

 

 

Győzelmet érdemeltünk volna

"Meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Két hibát vétettünk a góljaiknál, de voltak más hibák is, amelyekből aztán kontratámadásokat tudtak vezetni. Könnyű passzokat rontottunk el, labdaátvételekkel is akadt probléma, olyan hibák jelentkeztek, amelyek ilyen szinten nem szoktak. A teljesítményünkre pedig ismételten rányomták a bélyegüket ezek a hullámhegyek és völgyek. A második gólt a lehető legrosszabb pillanatban kaptuk, mert a csapat maximális fordulatszámon pörgött akkor és irányításunk alatt tartottuk az eseményeket."

 

Fáradt a védelmünk

"Gyakorlatilag kipurcant a hátsó alakzatunk. Nagyon, de nagyon fáradtak voltak és amikor arra volt szükség, hogy megnyomjuk a meccset, akkor becseréltem a fizikálisan erős játékosaimat - Lukaku, Fellaini, Pogba - de a védősorom hátul maradt, így pedig nem tudtuk lezárni a területeket. Amikor a labda David de Geanál van, a csapatnak előre kell tolódnia, de a játékosok ki voltak purcanva, kimerültek. Eric Bailly a tizenhatos területét se tudta elhagyni, Chris Smalling is csak kicsivel volt jobb helyzetben. Nehéz, nagyon nehéz volt számukra, de sikerült mindent beleadniuk, és amikor ezt látom, akkor nem lehetek kritikus. Csak támogató."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!