Manchester United 4-1 Fulham

A Manchester United magabiztos győzelmet aratott, ezzel megszakította döntetlenes szériáját.


Jose Mourinho ismét több helyen változtatott csapatán, a középpálya támadó részlegébe a Mata, Lingard, Rashford triót nevezte, ők támogatták Lukakut.

 

Jobban kezdtek a hazaiak, labdabirtoklásban nagyon ellenfelük fölé nőttek és szinte a Fulham át sem tudta lépni a félpályát, ám a manchesteriek játéka pontatlan volt az utolsó harmadban, így nem igazán volt dolga Riconak.

 

Az első 15 perc végéhez közeledve a sok pontatlanság ellenére is sikerült megszerezni a vezetést; Young kapott labdát a bal szélen, egy csel után átjátszotta védőjét, majd a balösszekötő helyéről gyönyörűen a hosszú felsőbe tekert, igazán szép találat volt, 1-0 a Unitednek.

 

 

Jót tett a gól a Vörös Ördögöknek, akik megnyugodtak és jóval kevesebb rontott átadással operáltak. Olykor szép, lendületes támadásokat indítottak, elsősorban a bal szélről veszélyeztettek, ám a beadások nem találtak társat, vagy a védelem mentett.

 

A 20. perc hozta De Gea első komolyabb feladatát, Cairney átadása után Mitrovic tört befelé a tizenhatos előterében, majd kapura lőtt, ám a spanyol kapus ennél komolyabb feladatokat is megoldott már pályafutása során.

 

Egy perccel később a másik kapu előtt adódott lehetőség, Lukaku rohant egy labdáért, megmentette az oldalvonal mellett, beadása átszállt a hosszúra, ahol érkezett Young, lövését azonban blokkolta a védelem.

 

Még 30 perc sem telt el, már két góllal vezetett a United; Lukaku a bal szélen, közel a félpályához előre passzolt Rashfordnak, aki elrobogott a tizenhatos oldalvonaláig, majd látta, hogy második hullámban érkezik Mata, elé gurított, a spanyol támadó pedig 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot!

 

 

Rég lehetett látni ennyire felszabadult játékot a Vörös Ördögöktől, nem egyszer igen magabiztosan hozták ki a labdákat, remekül passzolgattak. Nem véletlen, hogy a 33. percre alig csökkent a labdabirtoklás (68%-32%), lövések terén is sokkal jobban álltak a hazaiak, hisz 6 próbálkozással szemben a másik oldalon csupán kettőt lehetett feljegyezni.

 

A 34. percben jöhetett volna a 3. vendég lövés, Young vesztett labdát, Mitrovic robogott, beadását Smalling mentette két támadó elől.

 

Néhány perccel később 30 méterről végezhetett el szabadrúgást Rashford, bombaerős lövését Rico kiütni tudta.

 

A szünet előtt újabb gólt lőttek a hazaiak. Egy gyors szögletet követően Mata gurított Lingardhoz, aki zseniálisan szöktette a spanyolt (apró szépséghiba, hogy lesen állt Juan), beadására Lukaku érkezett tökéletesen és közelről a hálóba pofozta a játékszert, 3-0!

 

 

A hazaiak megérdemelten mehettek három gólos előnnyel a szünetre, a Fulham ebben a félidőben megmutatta, miért is sereghajtó.

 

Fordulás után sokkal feljebb lépett a Fulham, jóval többet birtokolta a labdát, mint korábban és többször kerültek a hazai büntetőterület környékére, így a manchesteri védelemnek nagyon figyelnie kellett. Leginkább Schürrle játéka jelentett veszélyt, de a csereként beállt Vietto is lendületet hozott a londoni gárdába.

 

Nyíltabbá vált a találkozó, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Riconak is akadt dolga, Rashford lövésénél, valamint Lukaku helyzeténél is nagyot kellett védenie.

 

Az egyre lendületesebb Fulhamnek sikerült szépítenie. A 67. percben Herrera becsúszásánál Kamara esett el, amiért Probert a büntetőpontra mutatott. A sértett állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 3-1.

 

Ám még mielőtt a londoniak azt gondolták volna, hogy visszajöttek a meccsbe, Zambo Anguissa megkapta második sárga lapját is, ami automatikusan piros lapot vont maga után, így a középpályás idő előtt mehetett zuhanyozni. 

 

Néhány percig azonban nem látszott, hogy a Fulham emberhátrányban lenne, játékosai jól járatták a labdát és Vietto révén még lövőhelyzetig is eljutottak.

 

Azonban ahogy telt az idő, a hazaiak egyre nagyobb fölénybe kerültek újfent. Rashford mindent elkövetett, hogy gólpasszai mellé gólt is sikerüljön szereznie, ám több esetben önző megoldást választott. Így tett a 82. percben is, amikor a tizenhatos sarkánál állva úgy döntött, kapura lő, a rövidet célozta meg, a labda pedig célba ért. Rico ebben nyakig benne volt.

 

Az utolsó percekben könnyedén újabb találatokat szerezhetett volna Mourinho csapata, de túlságosan cifrázták a játékosok és "belehaltak a szépségbe". Pedig a gólarányon lehetett volna még javítani.

 

Ám maradt a 4-1, így is ez volt a szezon legkönnyebb győzelme és egyben a legnagyobb arányú siker is.

 

 

Premier League, 16. forduló
Manchester United 4-1 Fulham
Old Trafford

 

Vezette: Lee Probert

 

United: De Gea - Dalot, Jones, Smalling(Rojo 58.), Young - Matic, Herrera - Mata, Lingard(Fred 73.), Rashford(McTominay 84.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Pogba, Shaw, Fellaini

 

Fulham: Rico - Odoi, Ream, Mawson, Bryan - Seri - Zambo Anguissa - Schürrle(Cisse 73.), Cairney(Kamara 46.), Sessegnon - Mitrovic(Vietto 46.)
Nem használt cserék: Bettinelli, Kebano, Johansen, Christie

 

Gólszerző: Young 13', Mata 28', Lukaku 42', Rashford 82' illetve Kamara 67' (11-es)

 

Sárga lap: Dalot illetve Zambo Anguissa, Seri

 

Kiállítva: Zambo Anguissa
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!