Korai csapathírek a Liverpool meccs előtt

A Manchester United menedzsere, José Mourinho felfedte sérült listájának hosszúságát a Premier League listavezető Liverpool elleni idegenbeli rangadót megelőzően.


A portugál szakember nyolc változtatást eszközölt kezdőcsapatában a Valencia elleni, 2-1-es vereséggel végződő záró Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre, de a legtöbb személycserét a kényszer szülte. Pedig csak két játékos, David de Gea és Nemanja Matic nem utazott el Spanyolországba pihentetés miatt.

 

A helyzet pedig csak rosszabbra fordult, amikor a félidőben egy eddig nem ismertetett probléma miatt Marcos Rojo-t le kellett cserélni, helyére pedig Ashley Youngnak kellett beállnia, ahelyett, hogy energiáit a hétvégi derbire tartogatta volna. Ennek ellenére Mourinho azt sejtette, hogy mindhárom szerda esti cseréje, tehát Ashley Young, Jesse Lingard és Marcus Rashford is a kezdőcsapatban fog helyet kapni a Mersey-partján.

 

Mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján José részletesen is beszélt azokról, akiket nem tudott magával vinni a Mestallaban vívott esti meccsre.

 

"[Chris] Smalling sérült" - kezdte.

 

"[Victor] Lindelöf is. Ahogyan Darmian, Martial és Diogo Dalot is. Csak két olyan játékos volt, akiket elhozhattam volna, de nem tettem, ők pedig David de Gea és Nemanja Matic. Önök mindig az elsők, akik kijelentéseket tesznek arról, hogy mennyi percet játszik Matic hétről-hétre és hogy pihenésre van szüksége. Ha olyankor nem pihen, amikor már biztosított a továbbjutásunk, akkor addig fog játszani, amíg egyszer csak fel nem robban. Természetes döntés volt a részemről, hogy ezúttal kihagyom a csapatból."

 

"David esetében az volt a kérdés, hogy kapjon-e játéklehetőséget [Sergio] Romero vagy sem. Marcelino ugyanígy járt el [Jaume] Domenech kapcsán. Romero olyannyira jó kapus, hogy még az Európa-liga döntőjében is őt játszattam két szezonnal ezelőtt. Két nagy helyzetük volt, de ettől eltekintve, nem sokat veszélyeztették a kapuját."

 

 

"Múlt héten három meccset játszottunk úgy, hogy a játékpercek többségét ugyanazok hozták le. Nem volt más választásom, mint hogy egy olyan játékost is a csapatba nevezzek, mint Rojo, aki így például pihenési lehetőséget biztosított volna a mérkőzésre Ashley Youngnak. A félidőben azonban Rojo megsérült, kidőlt. A játékosok többsége akkor is ugyanúgy a pályán lett volna ezen a meccsen, ha most dőlt volna el a továbbjutás sorsa. Ez a realitás."

 

"Úgyhogy amikor elemzik a Manchester Unitedet és ambíciókról illetve szintekről beszélnek, akkor egy kicsit mélyebben a helyzetünk mögé kellene tekinteniük, mert csak úgy szabad egyértelmű kijelentéseket megfogalmazni."

 

Az már korábban ismert tény volt, hogy Alexis Sanchez sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a 2018-as év hátralévő részét, míg Scott McTominay nem került a Valencia elleni meccsnapi keretbe, helyét pedig a 17 éves Mason Greenwood foglalta el a kispadon, akire előzetesen Mourinho csak vésztartalékként számított.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League 17. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!