Kit kaphatunk a legjobb 16 között?

A Manchester United 2-1-es Valencia elleni vereségével befejeződött a Bajnokok Ligája csoportköre, és a H-csoport második helyén végezve várhatják a kieséses szakasz december 17-i sorsolását. De kikkel kerülhetnek szembe?


A legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 csapatának sorsolását a következő körre december 17-én, hétfőn, 11 órától rendezik az UEFA székhelyén, a svájci Nyonban.

 

A Vörös Ördögök ellenfele hat csoportelső közül kerülhet ki. A sorozat ezen szakaszában azonos nemzetbeli csapatok nem kerülhetnek szembe egymással, ahogyan a csoportból továbbjutó másik csapattal sem lehet ilyenkor ismétlés, így a Manchester City és a Juventus biztosan nem látogat az Old Traffordra a nyolcaddöntőben.

 

KIK LEHETNEK AZ ELLENFELEK?

 

 

Borussia Dortmund

A Bundesliga jelenlegi listavezetője az Atletico Madrid előtt szerezte meg a csoport elsőséget, hat mérkőzésen 13 pontot gyűjtve.

 

Barcelona

A 2011-es Bajnokok Ligája döntő óta nem találkoztak a Katalánokkal a manchesteriek tétmérkőzésen. A 2009-es, szintén vesztes finálét is ellenük vívta a csapat.

 

Paris Saint-Germain

Meglepő, de a párizsiakkal még soha nem mérkőztek meg a Vörös Ördögök a Bajnokok Ligájában. A Ligue 1-t toronymagasan vezető csapat a Liverpoolt és Napolit is megelőzte csoportjában.

 

Porto

José Mourinho 2004-ben ülhetett fel Európa csúcsára a portugál együttessel. Az évek során nyolc alkalommal is összecsaptunk velük, köztük legutóbb 2009-ben, amikor a negyeddöntőben 3-2-es összesítéssel ejtettük ki őket.

 

Bayern München

Egyik legemlékezetesebb európai kupamérkőzésünk a Bayern elleni 1999-es finálé. Az Ajax elleni 3-3-as döntetlenjükkel tudták megnyerni csoportjukat.

 

Real Madrid

A Bajnokok Ligája történetének legsikeresebb klubja, egyben a jelenlegi címvédő. Legutóbb az UEFA Szuperkupa döntőjében, Macedóniában játszottunk a Királyiak ellen.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!