Csapathírek a Liverpool meccs előtt

José Mourinho abban reménykedik, hogy még néhány játékossal bővülhet a vasárnapi Liverpool elleni rangadón bevethető játékosainak listája.


Csak David de Gea és Nemanja Matic hagyta ki pihenés miatt a szerdai Valencia elleni idegenbeli Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, Chris Smalling, Matteo Darmian és Diogo Dalot kimaradása mögött ugyanis sérülés állt. Mellettük Alexis Sanchez, Victor Lindelöf, Anthony Martial és Luke Shaw is Manchesterben maradt, miután a csapat legutóbbi mérkőzéseit kihagyni kényszerültek.

 

Pénteken reggel, az Aon Training Complexben szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján nyilatkozva azonban Mourinho elmondta, a vasárnapi ősi rivális elleni összecsapást megelőző néhány edzés akár több biztató hírrel is kecsegtethet majd számukra sérülés fronton.

 

"Reményeim szerint a mai és a holnapi edzés között kapunk néhány pozitív hírt. De a helyzetünk nem könnyű" - ismerte el a portugál menedzser.

 

"A legfrissebb, amit eltudok Önöknek mondani, hogy Valenciában csak De Gea és Matic lett volna bevethető annak ellenére, hogy nem utaztak el. Rajtuk kívül azok, akik nem utaztak el, nem is voltak olyan állapotban, hogy számíthattam volna rájuk. Mindannyiuknak volt sérülésük és nem álltak készen. Közülük senki sem tudott edzeni tegnap sem."

 

"Ma lesz egy kis - nem akarom a teszt szót használni - ismerkedés az edzésen, hogy választ kapjunk és lássuk, hogy miként tudnak alkalmazkodni. Aztán majd meglátjuk, hogy esetleg mit tehetünk azért, hogy vasárnap számíthassunk rájuk. Jobb inkább nem mondani semmit biztosra, de remélem, hogy lesznek néhányan olyanok, akik ... mondjuk bevethetőek lesznek. De az viszont egészen biztos, hogy néhány emberre nem számíthatok majd."

 

Az 55 éves szakember elmondása szerint néhány sérüléssel bajlódó játékosa sokkal közelebb áll a visszatéréshez, mint többi társa.

 

 

"Akik Valenciában játszottak, most regeneráló gyakorlatokat végeznek. Azok edzenek, akik nincsenek 100 százalékos állapotban. De vannak olyanok, akik még edzeni se tudnak. Illetve olyanok is, akik ezt csak limitáltan tudják megtenni, aztán majd meglátjuk, hogy lépésről-lépésre hogyan tudnak játékra kész állapotba kerülni."

 

Azt viszont pozitívumként kell Mourinho szerint felfogni, hogy David de Gea és Nemanja Matic személyében két olyan játékosra számíthat majd egy hétnyi pihenő után a Liverpool ellen, akik hihetetlen mennyiségű mérkőzést játszottak már az idei szezonban.

 

"Mindkettejük esetében nyomós ok volt arra, hogy maradjanak [és ne utazzanak el Valenciába]" - hangsúlyozta.

 

"De Gea a szezon eddigi összes percét a pályán töltötte és mentálisan is pihenésre volt már szüksége. Ugyanez igaz Maticra is, neki is kijárt egy kis kikapcsolódás fizikálisan is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League 17. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!