Manchester United 3-1 Huddersfield Town

Ole Gunnar Solskjaer második, egyben első hazai mérkőzésén kemény ellenfélnek bizonyult a Huddersfield Town csapata, viszont a Vörös Ördögök diadalmaskodni tudtak felettük.


Sokak számára a kezdő kihirdetése során nem a felállás okozott meglepetést, hanem a csapatkapitány kinevezése. A United történelmében soha nem volt kapus a hivatalos csapatkapitány, viszont a híres '99-es BL döntő során Peter Schmeichelt érte ez a megtiszteltetés. Martial kimaradt a keretből, mert nem érezte jól magát. Az újságírók kérdésére reagálva Ole annyit mondott, hogy talán rossz szakácsot választott a karácsonyi ebédhez, még nem lehet tudni, hogy meddig fog hiányozni a francia.

 

A United a legutóbbi, Cardiff elleni mérkőzés során mutatott játékkal próbál érvényesülni, viszont a vendégek hihetetlenül jól zárnak össze a megfelelő pillanatokban és rendkívül agresszívan játszanak. Tűkön ülve érezheti magát minden néző, hiszen nagyon aktív mindkét csapat.

 

 

A 10. percben végre valami konkrét akció történt, viszont sajnos a vendégek produkáltak. Egy balról végzett hosszú bedobást Durm fejel tovább, a labda Kongolo elé pattan, aki az ötös széléről bőven a kapu fölé lövi, pedig üresen állt és De Gea keveset látott az akcióból. Az eredmény még mindig 0-0, bár nem kis szerencsével... Rövidesen ezután megszületett a hazaiak első kapura tartó lövése is, Jesse Lingard próbálkozása révén.

 

Egy United tisztázás után Rashfordot indították, viszont Elias Kachunga közbelépett, amiért sárga lapot kapott. Történt mindez a 22. percben. Nem sokkal ezután gyors passzjáték révén Pogba kapta a labdát kint a bal szélen és próbált rálőni, viszont a vendégek kapusa könnyedén megfogta. A francia kezdett belemelegedni a mérkőzésbe - egy szabálytalankodás után megítélt szabadrúgásból 25 méterről lőtt kapura, viszont megpattant a védőfalon. Az ezt követő szöglet rövidre sikeredett, Lindelöf ráfejelte a rövidre, de védeni tudtak a vendégek. Szerencsétlenségükre a labda pont a kapu elé szabadon beszaladó Matic-hoz került. Ilyen közelről bűn lett volna kihagyni, megszerezték a vezetést a hazaiak. 1-0!

 

 

Egy elég furának tűnő szerelés után Fred sárgát kapott a 30. percben. Az első Huddersfield szögletet Pritchard végezte el és Shaw tudott tisztázni a kapu elől. Pár perccel később Fredet szerelték a vendégek a saját tizenhatosuk előtt, a labda Pogbához került és kapura lőtt, de Lössl újból védeni tudott. Remek a passzjáték, próbálnak támadni a hazaiak, viszont egy percig sem feledkeznek meg a vendégek potenciális kontráiról sem.

 

40. perc: Rashford elküldte szivarért Jorgensen-t, megindult a bal szélen majd egyből beadta a kapu elé, ahová Dalot érkezett teljes gőzzel. Sajnos a lövése kapu mellé ment, de nem sokon múlt egy újabb hazai gól. Szenzációs mozdulatokat produkáltak eddig a Vörös Ördögök.

 

 

Újabb két Rashford próbálkozás után a vendégek játszották ki a hazai védelmet, Billing szaladt be a bal szélen, majd izomból az oldalhálóba lőtte a labdát. Kár érte, Depoitre a hatoson belül volt szabadon és várta a passzt. SZÜNET.

 

A második félidőre ugyanaz a két felállás lépett pályára, nem történt csere egyik oldalon sem. Meglepő módon a vendégek szűnni nem akaró ostrom alá vették De Gea kapuját, uralják a középpályát és jó néhány próbálkozással közelebb kerültek a gólhoz. A látottakat megelégelve az 54. percben Ole két cserét is eszközölt, Fred és Dalot helyett jött Herrera és Young. Bár az első félidőben a jobb szélen is rengeteg akció volt és majdnem gólt is szerzett Diogo, a cserék előtti helyzet során csúnyán lemaradt, így jobbnak látta a norvég edző beküldeni a tapasztaltabb jobbhátvédjét. (Valencia nem szerepelt a keretben ma)

 

Rashford végzett el egy szabadrúgást balról, ami egyenesen a kapus kezei közé tartott. Jó lett volna a múlt heti lövését újra látni, de talán majd máskor. A vendégek is frissíteni akartak, így Lowe jött be a már sárga lappal rendelkező Kachunga helyett. Percekkel ezután Rashford indult meg jobbon, megharcolt Schindlerrel és szabadon lőhetett volna kapura, viszont a bíró az angol ellen fújt. Mindenki értetlenül állt a vonalbíró előtt, viszont a döntés maradt.

 

Egy óra telt el a mérkőzésből és még mindig csak 1-0 a hazaiak javára. Bőven volt vendég helyzet is, szóval a végeredmény eléggé kiszámíthatatlan jelenleg. Újabb Huddersfield szöglet, Depoitre szakad el a védőjétől és emeli kapura, de a spanyol csapatkapitány fantasztikusat véd, majd Shaw pöccinti ki. Az ezt követő szöglet már ártalmatlan volt, ráadásul az eddig remeklő Mbenza helyett Quaner jön fel, így a Terrierek már 4-4-2-es felállásban játszanak.

 

 

Éééééés megszületett a második gól! Mata táncolta be magát jobbról a kapu irányában, majd tette vissza Herrerának, amit a spanyol lekészített Pogbának. Tökéletes lövés, laposan és keményen, Lössl-nek esélye sem volt védeni. Érdemes kiemelni, hogy az egész akció egy Rashford-Young passzjáték után született. 2-0 a 63. percben az Álmok Színházában, fergeteges a hangulat!

 

 

Magabiztosan játszanak a Vörös Ördögök, Luka Shaw próbálkozik 20 méterről, de nem okoz gondot a vendégek kapusának. A vendégeknél csatárcsere történt, mindenképpen be szeretnének találni a mai mérkőzésen. A 77. percben Lingard játszik össze Pogbával, szabadon kapja a francia a labdát, majd 30 méterről habozás nélkül kapura lő. Lössl próbál odaérni, de semmi esélye. 3-0-ra vezet a United és most már kétség nélkül otthon maradnak a pontok.

 

 

Az mérkőzés eldőlt, így nem csoda, hogy Ole esélyt ad a padon ülő 18 éves Gomes-nek, aki Mata helyett lép pályára és a bal szélen fog játszani. A szurkolók hangosan énekelnek és ünnepelnek, a United már inkább próbálja tartani a labdát, nem nagyon erőlteti a támadásokat, viszont a vendégek nem tűnnek fáradtnak és tovább próbálkoznak.

 

Két perccel a rendes játékidő vége előtt megszületett a vendégek találata. Pritchard végezte el a szabadrúgást, amit továbbfejeltek és a szabadon beszaladó Jorgensen lőtte be pár méterről. A hazaiak kicsit bealudtak, senki sem követte le a dán védőt és nagyjából egy ugyanolyan gólt kaptak, mint amilyet ők szereztek Matic révén. Kár érte, De Gea igazán megérdemelt volna egy kapott gól nélküli mérkőzést, ráadásul ma a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

 

3 perc a hosszabbítás, viszont a mérkőzés végeredményben már rég eldőlt. 3-1-es győzelmet arat a Manchester United Ole Gunnar Solskjaer első hazai bajnokiján. Ole, ole, ole, ole!

 

Premier League, 19. forduló
Manchester United 3-1 Huddersfield Town
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea, Dalot(Young 53.), Lindelöf, Jones, Shaw, Fred(Herrera 53.), Matic, Mata(Gomes 81.), Pogba, Lingard, Rashford
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Pereira, Fellaini

 

Huddersfield: Lössl, Durm, M Jorgensen, Schindler, Kongolo, Hadergjonaj, Billing, Kachunga(Löwe 57.), Pritchard, Mbenza(Quanerat 62.), Depoitre(Mounie 73.)

 

Gólszerző: Matic 28', Pogba 64', 78' illetve Jorgensen 88'

 

Sárga lap: Fred illetve Kachunga


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!